Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© getty

11. Op het moment dat Matt leBlanc gecast werd om Joey te spelen, begon hij al grijs te worden. Hij moest dus tien seizoenen lang zijn haar zwart verven.

12 geheimen van ‘Friends’ die enkel diehard fans kennen

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Onze favoriete serie aller tijden blijft ‘Friends’. We kunnen elke aflevering luidop mee zeggen en liggen toch nog steeds elke keer in een deuk van het lachen. Toch zijn er een aantal geheimen van de serie die niemand kent, of toch enkel de diehard fans.


Wie voor eens en voor altijd wil weten of hij/zij een echte ‘Friends’-expert is, kan onze test invullen. Toch zijn er enkele geheimen die enkel de diehard fans van deze serie kunnen weten. Zo zijn de meesten wel op de hoogte dat de hele cast eigenlijk niet te vinden was voor de korte romance tussen Rachel en Joey, maar wist je bijvoorbeeld dat de hoofdrolspelers de intro verschrikkelijk vonden? Dit en veel meer ontdek je als je blijft verder lezen!

Pokerface

In aflevering 18 van seizoen 1 spelen de zes beste vrienden een spelletje poker. Dit is eigenlijk gebaseerd op de realiteit, want de makers van het programma vroegen aan de acteurs en actrices om op voorhand samen te spelen. Zo konden ze onderling banden smeden en leek het kaartspel zo echt mogelijk op het scherm.

Position switch

Eigenlijk was het de bedoeling dat Jennifer Aniston het personage van Monica zou spelen en Courteney Cox dat van Rachel. Beide actrices wilden eerlijk gezegd liever van rol wisselen, en de rest is geschiedenis.

 

Dank u oma

Het appartement van Monica in hartje New York was zelfs in die tijd onbetaalbaar voor de twee beste vriendinnen. Op dit moment zou de huur van het stulpje maar liefst 4700 euro per maand kosten. Hoe konden Monica en Rachel zich dit veroorloven? Monica erfde het huurcontract van haar oma en het ging om een huurprijs die vastlag.

 

I’ll be there for you, of toch niet?

Jennifer Aniston gaf ooit in een interview toe dat geen enkele acteur of actrice fan was van de beroemde intro. Ze hielden noch van het liedje, noch van het feit dat ze in de fontein moesten dansen. Het opnemen van dat filmpje duurde uren en het was enorm koud.

 

Andere Phoebe

Phoebe had er bijna helemaal anders uitgezien in de serie, want de productie stelde eerst de vraag aan presentatrice Ellen DeGeneres om de iconische rol op haar te nemen, maar ze weigerde.

 

Slaatje met kalkoen

De vrouwelijke hoofdrolspeelsters Courteney Cox, Jennifer Aniston en Lisa Kudrow aten altijd samen lunch tijdens de opnames. Ze bestelden ook alle drie steevast elke dag – gedurende tien seizoenen –  hetzelfde gerecht: een salade met kalkoen en kikkererwten.

 

Slechte start

Het is nu een van de meest populaire series ter wereld, maar toch kende ‘Friends’ geen goede start. De eerste aflevering werd heel slecht onthaald door critici. Zo noemde het bekende magazine Time de personages idioten en People gaf het de allerlaagste score ooit voor een televisieprogramma. Auwtsch!

 

Desastreuze reacties

Het waren trouwens niet enkel de media die in het begin geen fan waren. De eerste aflevering werd ook getoond aan een publiek en hun reacties waren zo slecht dat het niet veel gescheeld had of de reeks was nooit uitgezonden op televisie.

 

Smelly cat

Lisa Kudrow die Phoebe speelt, wilde eerst geen gitaar leren. De actrice stelde aan de productie een percussie-instrument zoals een drum voor. Gelukkig waren zij niet te vinden voor dit idee of ‘Smelly Cat’ had helemaal anders geklonken.

 

Monica en Joey?

Courteney Cox schoof Matt LeBlanc naar voren om de rol van Joey te spelen omdat hij volgens haar ‘zo schattig is’. Helaas voor haar belandde haar personage in de armen van diens beste vriend Chandler.

 

Grijze haren

Op het moment dat Matt leBlanc gecast werd om Joey te spelen, begon hij al grijs te worden. Hij moest dus tien seizoenen lang zijn haar zwart verven.

 

Plankenkoorts

In het begin werd ‘Friends’ nog opgenomen voor een publiek. Dat zorgde ervoor dat de cast vaak te kampen had met plankenkoorts. Zelfs grote namen die een gastrolletje kwamen spelen zoals Brad Pitt en George Clooney hadden last van zenuwen.

 

Foto’s: Getty

Meer Friends:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '