Home celebs YAY: deze celebrity maakt zondag zijn opwachting in de eerste dubbelaflevering van...

YAY: deze celebrity maakt zondag zijn opwachting in de eerste dubbelaflevering van ‘Peking Express’

Medialaan
Zondag is het eindelijk zover: dan start op Q2 het nieuwe seizoen van 'Peking Express' met een dubbelaflevering. De programmamakers hadden ons al beloofd dat er telkens ook een celebrity zijn of haar opwachting zou maken en deze zondag is dat niemand minder dan Dan Karaty! 

Het concept van 'Peking Express' is simpel: wekenlang racen drie Vlaamse en drie Nederlandse duo's al liftend door Vietnam, Laos en Cambodja. De enige catch? Ze kennen de taal niet en moeten zien te overleven op slechts 1 euro per dag. Bovendien moeten ze ook zelf een slaapplaats zien te regelen. Het ultieme doel is om als eerste de eindbestemming bereiken. 
 

Peking Express

Nieuw dit jaar: de zwarte enveloppe

Nieuw dit jaar is echter de zwarte enveloppe. Na elke etappe krijgen de afvallers nog een tweede kans krijgen om in het spel te blijven. Bij het begin van elke race geven presentator Sean Dhondt en zijn Nederlandse collega Rik van de Westelaken de zwarte enveloppe mee met een duo. Op het einde van de aflevering mogen enkel de afvallers die enveloppe openmaken. In de enveloppe zit een groene of een rode kaart.
 

Dan Karaty

Een rode kaart betekent dat ze de race moeten verlaten, met een groene kaart mogen ze alsnog hun reis verderzetten. Maar er zit wel een addertje onder het gras: een groene kaart brengt een extra passagier met zich mee… en dat is een bekend gezicht. Aanstaande zondag mag de Amerikaanse choreograaf Dan Karaty, bekend van o.a. 'Belgium's Got Talent' en 'So You Think You Can Dance', de spits afbijten. 
 

'Hetzelfde als een taxi nemen in New York'

Hij heeft het lot van het duo volledig in handen. De duo’s mogen namelijk niets meer zelf doen. Van liften, een slaapplaats regelen tot het spelen van proeven: Dan moet er letterlijk alles aan doen om uitschakeling te voorkomen. Of het hem ook lukt om vlot doorheen het drukke Aziatische verkeer te dansen, is nog maar de vraag. Voor de 40-jarige choreograaf aan het avontuur begon, zei hij: 'Ik ben wel een beetje zenuwachtig, want ik heb dit nog nooit gedaan. Maar ik ga ervan uit dat het een beetje hetzelfde is als het nemen van een taxi in New York'. 

Dan Karaty

'Peking Express' is vanaf 9 april elke zondagavond te zien om 20.30u bij Q2. 
 

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.