Home celebs VIDEO: prins William en Kate Middleton wonen Last Post bij in Ieper

VIDEO: prins William en Kate Middleton wonen Last Post bij in Ieper

Wat een indrukwekkende herdenking.

Kate and William Last Post
© Photo News

De Britse prins William en zijn vrouw Kate Middleton waren gisteren in ons land om de Slag bij Passendale te herdenken. Samen met ons Belgische koningspaar woonden ze de indrukwekkende Last Post bij onder de Menenpoort in Ieper.

Elke avond om klokslag 20 uur klinken er trompetten onder de Menenpoort in Ieper. Die traditie bestaat al jaren, om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Maar gisteren was de herdenking net iets specialer, want niemand minder dan de Britse prins William en prinses Kate waren aanwezig in ons Belgenlandje.

De leden van het Britse en Belgische koningshuis reisden naar Ieper om de Slag bij Passendale te herdenken. Exact honderd jaar geleden begon deze bloederige strijd. Tijdens deze slag verloren bijna een half miljoen soldaten het leven. Het Britse en Belgische leger vormden toen één front om de Duitse vijand te verslaan.

Na deze plechtige ceremonie sprak prins William het volk toe. Hij vertelde dat België en Groot-Brittannië nog steeds schouder aan schouder staan en hij sprak vol lof over deze prachtige traditie aan de Menenpoort.

Ook onze eigen koning Filip kwam aan het woord. Hij bracht een eerbetoon aan de blazers die al bijna 30.000 keer het deuntje speelden. Na de aangrijpende Last Post werden er kransen met rode klaprozen neergelegd door koning Filip en prins William, maar ook door de negentien vertegenwoordigers van alle landen die meevochten aan het front.

© Photo News

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.