Home celebs ‘The Lord of the Rings’-ster Viggo Mortensen komt naar Film Fest Gent

‘The Lord of the Rings’-ster Viggo Mortensen komt naar Film Fest Gent

'Aragorn' stelt er zijn regiedebuut 'Falling' voor.

viggo mortensen
© New Line Cinema

Film Fest Gent gaat dit jaar door van 13 tot en met 24 oktober. Een van de bekende gasten op het filmfestival is niemand minder dan Viggo Mortensen, die we allemaal kennen als Aragorn uit ‘The Lord of the Rings’. De acteur komt er zijn regiedebuut ‘Falling’ voorstellen.

Het coronavirus steekt geen stokken in de wielen van de 47ste editie van Film Fest Gent. Het filmfestival gaat door van 13 tot en met 24 oktober en naast steengoede films, kan je er ook ieder jaar enkele bekende sterren spotten op de rode loper. De grootste naam die deze keer afzakt naar negenduust is Viggo Mortensen (61). De acteur kroop in de trilogie van ‘The Lord of the Rings’ in de huid van Aragorn.

Drama

Dit hoofdpersonage helpt hobbit Frodo op zijn gevaarlijke reis om de ring te vernietigen samen met onder anderen elf Legolas, dwerg Gimli en tovenaar Gandalf. Viggo speelde daarna nog mee in tal van andere films waaronder ‘A History of Violence’. In zijn nieuwste film ‘Falling‘ staat hij voor een keer niet enkel voor, maar ook achter de camera’s. Op het internationaal filmfestival in Gent stelt hij op zondag 18 oktober dit regiedebuut voor. Naast de regie speelt Viggo ook de hoofdrol in de film, componeerde hij de muziek én schreef hij het script.

View this post on Instagram

Even in corona-times -and taking into account all safety measures- #FFG2020 is ready to welcome several remarkable filmmakers and professionals on our red carpet and in our theatres! ⁠ ⁠ Some people we are excited to see?⁠ ⁠ Viggo Mortensen, who will join us to present his directorial debut 'Falling'. ⁠ ⁠ French actress and director Maïwenn (@maiwennofficial), who will present her autobiographical portrait ADN, which is selected for the official competition. ⁠ ⁠ Belgian actors Jérémie Renier (@jeremierenier)and Daan Stuyven, both of whom star in films included in this year's #FFGent selection, will also be joining us this fall.⁠ ⁠ Excited? Find out more about everything we have planned for this year's festival at the link in our bio!

A post shared by Film Fest Gent (@filmfestgent) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het drama gaat over een homoseksuele man John Peterson (Viggo) die samen met zijn partner en hun geadopteerde dochter in het zuiden van Californië woont. Zijn vader trekt op een dag in bij hen, maar de man is erg traditioneel wat natuurlijk voor de nodige problemen zorgt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Film Fest Gent focust deze editie onder meer op de Duitse cinema en besteedt zoals altijd ook aandacht aan kortfilms en aan de genderproblematiek. Door de coronacrisis zullen maximum tweehonderd bezoekers per voorstelling in de zaal kunnen zitten. Gelukkig is er voor de allereerste keer ook een digitaal platform waar film freaks een grote selectie van de festivalfilms kunnen bekijken. Meer informatie en het volledige programma kan je terugvinden op de website.

Lees ook: