Home celebs Vader van Meghan Markle zal haar zaterdag dan toch niet naar het...

Vader van Meghan Markle zal haar zaterdag dan toch niet naar het altaar begeleiden

Prins Harry's verloofde zou erg van streek zijn en haar vader hebben gesmeekt om alsnog de grote oversteek naar Groot-Brittannië te maken.

PHOTO NEWS / @royalfamiliesinfocus via Instagram

Thomas Markle Sr. zal dan toch niet naar Groot-Brittannië afreizen om het huwelijk van zijn dochter bij te wonen. Dat bevestigde de 73-jarige vader van Meghan Markle (36) gisteren in hoogsteigen persoon aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. Prins Harry’s verloofde zou haar vader intussen gesmeekt hebben alsnog de grote oversteek te maken.

Papa Markle: ‘Die deal was ronduit dom’

Thomas Markle Sr., de 73-jarige papa van royal in spe Meghan Markle (36), heeft beslist zijn dochter dan toch niet naar het altaar te begeleiden wanneer ze aanstaande zaterdag in het huwelijksbootje stapt met prins Harry (33).

De Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ schrijft van papa Markle zelf vernomen te hebben dat hij de beslissing nam nadat afgelopen weekend uitlekte dat hij een deal sloot met een Amerikaanse paparazzifotograaf. Het duo zette verschillende beelden in scène die hen zo’n 100.000 pond (113.000 euro) opleverden, waaronder onderstaande foto van Markle die een boek over Groot-Brittannië bestudeert in een Starbucks-filiaal in het Mexicaanse Rosarito.

Markle zou volgens TMZ hebben toegegeven dat de foto’s ‘een dom idee’ waren en dat hij er spijt van heeft dat hij de deal ooit heeft aanvaard. Bovendien zou Meghans vader vorige week een hartaanval hebben gekregen, al zou hij het ziekenhuis vrij snel hebben verlaten en nu weer helemaal oké zijn.

Zijn gezondheid is echter niet de reden waarom hij heeft beslist niet aanwezig te zijn op zijn dochters huwelijk. Hij zou Meghan en de Britse koninklijke familie aanstaande zaterdag namelijk niet (nog meer) in verlegenheid willen brengen.

Meghan & Harry: ‘We vragen om begrip en respect’

Meghan zou naar verluidt erg van streek zijn en haar vader intussen gesmeekt hebben toch naar haar huwelijk te komen, dat deze zaterdag plaatsvindt in Windsor. Een bron dicht bij het koppel wist de Britse krant Daily Mail te vertellen dat Meghan haar vader steunt en begrip vraagt voor de hele paparazzistunt. Volgens Meghan voelde haar vader zich gewoon niet goed in z’n vel.

‘Ze wil haar vader op haar huwelijk. Het idee dat hij er misschien niet bij zal zijn, is voor Meghan ondraaglijk‘, meent de bron. ‘Harry en Meghan smeken de (sociale) media om Thomas wat ruimte te geven. Hij staat onder immense druk en het koppel heeft er al alles aan gedaan om hem te helpen.’

De Britse prins zou zichzelf de schuld geven van de hele hetze. ‘Hij is er kapot van. Voor hem is dit het zoveelste issue dat veroorzaakt wordt door wie hij is. Hij heeft het idee dat iedereen die met hem geassocieerd wordt, daar een prijs voor moet betalen‘, aldus de bron. ‘Hij wil Meghan koste wat het kost beschermen. Dit is dan ook een erg bittere pil voor hem.’

Harry geeft zichzelf de schuld van de hele hetze. Hij wil Meghan koste wat het kost beschermen.

Intussen werd er ook officieel door Kensington Palace op het nieuws gereageerd. Een woordvoerder van het Britse hof verklaarde in een statement: ‘Dit is een heel persoonlijk moment voor mevrouw Markle in de dagen voor haar bruiloft. Zij en prins Harry vragen om begrip en respect voor meneer Markle in deze moeilijke situatie.’

Wie Meghan aanstaande zaterdag dan wél naar het altaar zal begeleiden, is voorlopig niet bekend.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.