Home celebs Topzwemmer Pieter Timmers met spoed opgenomen in ziekenhuis

Topzwemmer Pieter Timmers met spoed opgenomen in ziekenhuis

De atleet heeft een hersenvliesontsteking.

Instagram @pietertimmers

Topzwemmer Pieter Timmers werd maandagavond in allerijl opgenomen in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Hij heeft een hersenvliesontsteking, waardoor hij het EK van volgend weekend waarschijnlijk noodgedwongen zal moeten missen.

Pieter Timmers werd afgelopen weekend nog Belgisch kampioen op de 100 meter vrije slag en die prestatie gaf hem dat laatste duwtje om met een goed gevoel naar het EK zwemmen in Glasgow te trekken aanstaande vrijdag. Helaas stak zijn gezondheid daar een ferm stokje voor.

Gisterenavond werd Pieter namelijk met spoed opgenomen in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen met een hersenvliesontsteking. ‘Het ziet ernaar uit dat het om virale meningitis gaat’, aldus zijn vrouw Elle op Twitter. ‘Hij is momenteel onder observatie en behandeling in het ziekenhuis.’

‘Focus op zijn herstel’

De atleet en papa van Jutta (1) zal nog even in het ziekenhuis moeten blijven. ‘De komende dagen staan nog enkele tests en veel rust op het programma’, aldus Elle. Pieter zou normaal deze ochtend vertrekken richting het Schotse Glasgow voor het EK zwemmen langebaan, maar daar zal hij nu dus waarschijnlijk verstek voor moeten geven. ‘We focussen nu op zijn herstel‘, aldus Elle.

Lees ook: