Home celebs Regisseur Tim Van Aelst: ‘Op de set van een vorige reeks betastte...

Regisseur Tim Van Aelst: ‘Op de set van een vorige reeks betastte een acteur twee vrouwen’

'De twee vrouwen zeiden na confrontatie dat het meermaals was gebeurd. Ook de acteur heeft dat toegegeven.'

© Joel Hoylaerts/Photo News

De Vlaamse regisseur Tim Van Aelst praat vandaag in Het Laatste Nieuws openhartig over zijn ervaringen met seksuele intimidatie op de set.

De 65-jarige Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein heeft in zijn carrière tientallen vrouwen misbruikt. Nu tal van bekentenissen als paddenstoelen uit de grond schieten, beginnen ook in Vlaanderen de tongen te lossen. Vlaams regisseur Hilde Van Mieghem vertelde als eerste over haar ervaringen. Nadien volgden ook Marijke Pinoy en Anemone Valcke.

Het ging om een productie-assistente en een stagiaire. Absoluut de zwakste posities, dus.

Tim Van Aelst

En nu doet ook televisiemaker Tim Van Aelst, bekend van ‘Safety First’, ‘Wat Als?’ en ‘Benidorm ­Bastards’, zijn boekje open in Het Laatste Nieuws: ‘Op de set van een vorige reeks hebben we een acteur tot de orde moeten roepen. Hij had twee vrouwen op de set betast. Het ging om een productie-assistente en een stagiaire. Absoluut de zwakste posities, dus.’

Om welke serie of acteur het gaat vertelde de bijna 49-jarige regisseur niet, maar hij vertelde wel dat de acteur in kwestie over het algemeen moeilijk zijn handen thuis kan houden: ‘De twee vrouwen zeiden daarop dat het meermaals was gebeurd. Ook de acteur heeft dat toegegeven.’

Snel kunnen ingrijpen

Tim vertelt nog in Het Laatste Nieuws dat ze gelukkig snel hebben kunnen ingrijpen. Moest dat bij Weinstein ook gebeurd zijn, dan zouden er volgens hem heel wat minder slachtoffers gemaakt zijn. Tim gaat het onderwerp duidelijk niet uit de weg. Meer nog, hij verwerkt het naar eigen zeggen in zijn volgende fictiereeks.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.