Home celebs ‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck deelt borstvoedingsfoto met mooie boodschap

‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck deelt borstvoedingsfoto met mooie boodschap

De actrice wil mama's een hart onder de riem steken. 'Maak de keuze over hoe je wil voeden voor jezelf en niet voor een ander', schrijft ze.

borstvoeding
© VRT

Ter ere van de Internationale Week van de Borstvoeding deelt ‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck twee mooie foto’s met haar vijf weken oude dochtertje Allie op Instagram. In de caption steekt ze jonge mama’s die twijfelen of zich schamen over borstvoeding een hart onder de riem.

Op het moment dat ‘Thuis’-fans in de seizoensfinale eind juni zagen hoe Daphnes personage Christine aan het altaar werd achtergelaten door Bob, genoot de actrice van haar dochtertje, dat twee dagen eerder geboren werd. Sindsdien geeft de 31-jarige actrice borstvoeding, maar dat gaat ook voor haar niet altijd zonder schaamte of onzekerheid, geeft ze eerlijk toe in haar recentste Instagrampost. Maar ze wil zich niet laten tegenhouden door die gevoelens. ‘Voor je kleintje ben jij de wereld en dat is wat telt!’, zegt ze tegen jonge mama’s die hetzelfde ervaren. ‘Jij bent de enige baas van je lichaam dus maak je keuze voor jezelf en niet op basis van een ander.’ De actrice krijgt onder de foto veel bijval van fans en andere mama’s.

View this post on Instagram

Dit deel ik voor alle mama's die zich ooit onzeker voelde tijdens de borstvoeding, de mama's die angst hebben wanneer hun kind op straat begint te huilen en ze zich schamen omdat ze hun borst moeten ontbloten om hun kind te voeden, de mama's die het moeilijk hebben door de onderbroken nachten en de mama's die nog een wondertje in zich dragen en om deze redenen twijfelen over hoe ze hun kind gaan voeden. Mij zal je niet horen zeggen dat ik borstvoeding altijd makkelijk vind of dat ik me nooit schaam wanneer mijn meisje honger heeft en ik op restaurant zit en me afvraag hoe ik dit weer subtiel zal aanpakken om de mensen rondom me niet in shock te brengen of een rare blik te krijgen. Lieve mama's, het is een feit dat sommige mensen een borst zien en alleen maar aan het seksuele denken, terwijl dit de puurste vorm van liefde is wanneer je tijdens het voeden in de ogen van je kind kijkt en haar blik vol vertrouwen en onschuld als antwoord mag opvangen. Voor je kleintje ben jij de wereld en dat is wat telt! Jij bent de enige baas van je lichaam dus maak de keuze hoe jij wil voeden voor jezelf en niet op basis van een ander. ♡ Bedankt aan mijn goede vriendin en topfotografe @goele_b om dit uniek moment vast te leggen. ♡ . . . . . . . #normalizebreastfeeding #breastfeeding #liquidgold #baby #babygirl #newborn #momlife #anytimeanywhere #wnwchallenge #love #respect #motherhood #newborn #5weeksold #happiness #truelove #mommyandbaby #instagood #picoftheday #beyourself #smile #mybaby #motherdaughter #breastfeedingmom

A post shared by daphnepaelinck (@daphnepaelinck) on

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.