Home celebs Scholieren in Merksem kunnen vak ‘Zo Man Zo Vrouw’ volgen om nieuwe...

Scholieren in Merksem kunnen vak ‘Zo Man Zo Vrouw’ volgen om nieuwe Jani te worden

Benieuwd of er ook een onderdeeltje 'Scherpe opmerkingen maken zoals Jani' in het lespakket zit.

Zo Man Zo Vrouw
© VIJF

In het Atheneum MXM in Merksem kunnen leerlingen vanaf dit schooljaar het keuzevak ‘Zo Man Zo Vrouw’ volgen. Ze zullen de principes van styling leren, geïnspireerd door het populaire VIJF-programma. Benieuwd of er ook een onderdeeltje ‘Scherpe opmerkingen maken zoals Jani‘ in het lespakket zit.

Vrij te kiezen module

Naast de basispakketten van de standaard aso- en tso-richtingen, kunnen de scholieren van de derde graag in Merksem zogenaamde MAX-modules kiezen om hun lespakket aan te vullen. Die verschillen van jaar tot jaar en worden voorgesteld door de leerkrachten op een soort beurs. Zijn er genoeg leerlingen te vinden voor de module, die twee uur in de week gegeven wordt, organiseert de school het vak.

Vorig schooljaar stelde leerkracht Engels en Aardrijkskunde Nathalie Gorst voor om een module mode in te voeren, onder de naam van Jani Kazaltzis’ populaire styling-programma. Ze vond vijftien enthousiastelingen – overwegend meisjes – die er ondertussen hun eerste lessen ‘Zo Man Zo Vrouw’ op hebben zitten.

‘We werken rond modetrends, de betekenis van kleuren en de typering van mensen. Wat draag je het best voor welke gelegenheid? Wat staat je het best en wat niet?’, vertelt lesgever Nathalie aan Het Laatste Nieuws. ‘Het is een luchtige module, maar dat mag. Die leerlingen moeten binnenkort de wijde wereld in en dan is het goed dat ze hun blik eens verruimen.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer Jani: