Home celebs Sarah ‘April Kepner’ Drew over haar ontslag bij ‘Grey’s Anatomy’: ‘Mijn zelfvertrouwen...

Sarah ‘April Kepner’ Drew over haar ontslag bij ‘Grey’s Anatomy’: ‘Mijn zelfvertrouwen heeft een enorme deuk gekregen’

Haar personage zal niet meer te zien zijn in het 15de seizoen van de doktersserie.

Sarah Drew
Instagram: the sarahdrew

Een tijdje geleden maakten ze bij ABC bekend dat Sarah Drew aka April Kepner niet meer te zien zal zijn in het nieuwe seizoen van ‘Grey’s Anatomy’. Sarah liet het nieuws via sociale media weten aan haar fans en sprak nu voor het eerst over haar ontslag in een interview met The Hollywood Reporter.

Sarah vertelt in dat interview dat ze op de dag van haar ontslag haar collega Kevin McKidd aan het volgen was. Hij mocht namelijk de aflevering van die dag regisseren. ‘Ze hebben het mij in de namiddag verteld. Vervolgens ben ik naar mijn trailer gegaan en ben ik beginnen huilen. Ik heb toen ook mijn familie en vrienden op de hoogte gebracht’, vertelt ze. Nadien hebben ook heel wat collega’s de actrice opgezocht om haar te troosten en moed in te spreken.

Focus op de hoofdpersonages

Volgens de actrice werd ze ontslagen omdat er te veel personages waren. Er moesten noodgedwongen een aantal mensen vertrekken zodat de verhaallijnen van de hoofpersonages zich beter konden ontplooien. Haar personage April Kepner kreeg haar happy ending door te trouwen met Matthew, en daarom hebben de makers besloten om haar zo uit de serie te schrijven. Toch had Sarah gehoopt dat dat ze bij ‘Grey’s Anatomy’ een andere weg voor haar gekozen hadden: ‘Een deel van mij zal altijd een beetje droevig zijn dat April en Jackson het niet gehaald hebben.’ Iets waar wij het volledig mee eens zijn: Japril forever!

Toch gaat het ondertussen al iets beter met Sarah. Zo heeft ze zich gefocust op de regiekant in plaats van op het acteren. Een goede zet, want de actrice is nu genomineerd voor een Emmy Award voor haar regie van ‘The B-team’. ‘Mijn zelfvertrouwen heeft een deuk gekregen na mijn ontslag, maar na mijn nominatie wist ik dat ik me geen zorgen hoefde te maken.’ Alleen geeft ze toe dat ze het altijd moeilijk zal hebben wanneer ze naar een aflevering van de doktersserie kijkt. ‘Je ziet je familie zonder jou verdergaan, en dat blijft toch altijd een beetje pijnlijk. Sarah geeft dan ook eerlijk toe dat ze er nog niet klaar voor is om naar het volgende seizoen van de serie te kijken.

Lees ook: