Home celebs Regi: ‘Ik probeer er te zijn voor Linda na de dood van...

Regi: ‘Ik probeer er te zijn voor Linda na de dood van haar dochtertje, maar ik weet niet wat te zeggen.’

Het dochtertje van de zangeres van Milk Inc. overleed begin dit jaar aan kanker.

Isopix

Regi zijn goeie vriendin en zangeres van Milk Inc. verloor begin dit jaar haar tweejarig dochtertje aan kanker. Regi praat daar nu voor het eerst over met Evi Hanssen in ‘Het Heilig Huis van Hanssen’ op Joe.

Regi en Linda vormen al meer dan vijftien jaar een dynamisch duo als Milk Inc. Ze staan synoniem voor een vet feestje overal waar ze optreden. Daar kwam abrupt een einde aan toen frontvrouw Linda haar dochtertje verloor aan een agressieve kanker. Lio was nog maar twee jaar. Regi was te gast bij Evi Hanssen in haar radioshow ‘Het Heilig Huis van Hanssen’ op Joe en daar vertelde hij openlijk over die verschrikkelijke gebeurtenis.

Zware slag

‘We hebben een heel zware slag gehad toen Linda haar dochtertje Lio overleed’, vertelt Regi op Joe. ‘Er ging een heel lange strijd aan vooraf en het kind was ocharme nog maar twee jaar oud. Het was gewoon vreselijk. Dat is het ergste wat ik ooit in mijn leven al gezien heb. Ik heb het dan nog maar enkel moeten zien, en niet moeten meemaken. Je moet je eens inbeelden hoe verschrikkelijk dat was voor Linda.’ Het veranderde ook Regi’s leven. ‘Als je zoiets meemaakt, dan relativeer je plots alles’, vertelt Regi.

Steunen

Regi probeert zijn goede vriendin zoveel als mogelijk te steunen. ‘Milk Inc. is niet enkel een groep, wij hangen heel sterk aan elkaar. Wij zijn eigenlijk een familie‘, aldus Regi. ‘We hebben die laatste momenten dan ook van dichtbij meegemaakt. Ik probeer er nu te zijn voor Linda, maar ik weet niet wat ik moet zeggen. Wat moet je ook zeggen tegen iemand die haar kind verloor? Zij wil gewoon haar kind terug hé. Ik probeer er gewoon te zijn voor haar. Ik ben daar nooit een held in geweest, maar ik doe mijn best.’

Drastische beslissing

Regi nam in die vreselijke periode ook een drastische beslissing. ‘Ik zette noodgedwongen Milk Inc. even stop‘, aldus Regi. ‘Heel begrijpelijk natuurlijk. Je kan na zoiets niet onmiddellijk vrolijk gaan rondspringen in het Sportpaleis. Linda vroeg ook wat tijd en wij geven haar zoveel tijd als ze nodig heeft. Als ze volgend jaar weer wil zingen of pas over vijf jaar of nooit, geen probleem. Het mag zolang duren als zij wil.’

Papa

Regi is zelf ook papa van twee jonge kindjes. ‘Het cliché klopt dat je je eigen kinderen dan nog harder vastpakt’, aldus Regi. ‘Je beseft niet dat dit kan gebeuren, daar sta je nooit bij stil. Ik lees de mails die we krijgen rond optreden op benefieten nu toch iets aandachtiger.’ Het volledige gesprek met Regi hoor je maandagnamiddag 25 december in de kerstspecial van ‘Het Heilig Huis van Hanssen’ tussen 14 en 15 uur op Joe. Evi’s andere gasten die dag zijn Dina Tersago en Rik Torfs.

Bron: Joe

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.