Home celebs AHA: daarom draagt prins William zijn trouwring nooit, maar Kate Middleton wél

AHA: daarom draagt prins William zijn trouwring nooit, maar Kate Middleton wél

PHOTO NEWS

Sinds hun huwelijk op 29 april 2011 verschijnt Kate Middleton (36) nooit in het openbaar zonder haar trouwring én verlovingsring. De linkerringvinger van de Britse prins William (36) daarentegen is opvallend ‘naakt’. En daar is een bepaalde reden voor…

Hij mag dan wel niet zo opvallend zijn als haar verlovingsring van 12 karaat met saffier en diamanten, de trouwring van Catherine ‘Kate’ Middleton – gemaakt van 18-karaatsgoud uit Wales – zit wel degelijk om haar linkerringvinger.

Prins William (36) daarentegen heeft geen trouwring aan zijn vinger blinken. Toen het koppel zeven jaar geleden huwde, vertelde St. James’s Palace aan The Daily Mail dat Kate (ook 36) een ring zou dragen na de bruiloft, maar William niet, vanwege ‘een persoonlijke voorkeur’.

‘Hij houdt niet van juwelen en het Britse hof heeft daarover vóór de bruiloft zelfs een statement de wereld in gestuurd’, aldus Penny Junor, auteur van ‘The Duchess: Camilla Parker Bowles and the Love Affair that Rocked the Crown‘.

Het is prins Williams voorrecht om geen trouwring te dragen.

En aangezien zo’n 2 miljard mensen Kate en William in 2011 in het huwelijksbootje hebben zien stappen, is het nu niet zo dat niemand op de hoogte is van Williams burgerlijke staat. ‘Het is zijn voorrecht’, meent Robert Jobson, royaltywatcher bij de Britse krant London Evening Standard.

Opa Philip draagt ’m niet, papa Charles wél

Maar het feit dat prins William zelfs maar de keuze had om een ring te dragen, is toch best opvallend. Vandaag zou 90% van de Britse gehuwde mannen een trouwring dragen. Al is het een eerder recent fenomeen.

Ringen voor mannen raakten in het Verenigd Koninkrijk pas ingeburgerd na WO II, wanneer soldaten een aandenken aan hun echtgenote wilden wanneer ze van huis waren. Toch zijn er tot op vandaag heel wat getrouwde Britse mannen die geen ring om hun vinger hebben onder het mom dat ‘mannen geen juwelen dragen’.

‘Hoe minder bling, hoe beter’, meent de Britse hogere klasse.

Een van die mannen is prins Philip (97), die, hoewel hij al meer dan zeventig jaar met koningin Elizabeth II (92) is gehuwd, nooit een trouwring heeft gedragen. Ook de voormalig Britse premier David Cameron (52), sinds 1996 getrouwd met Samantha Cameron (47), ziet z’n linkerhand liever zonder trouwring.

‘Heel wat mensen uit de hogere klasse vinden dat hoe minder ‘bling’ je draagt, hoe beter’, legt Peter York, coauteur van ‘The Official Sloane Ranger Handbook‘ uit.

Williams vader prins Charles (70) daarentegen is het daar duidelijk niet mee eens en droeg zowel tijdens zijn huwelijk met wijlen prinses Diana als nu met Camilla Parker Bowles (71) een trouwring. Al zal je die niet snel aan zijn linkerringvinger spotten. Charles draagt het kleinood namelijk aan zijn pink, naast zijn zegelring.

Ook prins Harry (34) lapt de eeuwenoude regel uit de Britse hogere klasse aan z’n laars en pronkt net als z’n vader wél graag met z’n trouwring aan z’n linkerhand.

Nog meer weetjes over de Britse koninklijke familie: