Home celebs Porsche betaalt schadevergoeding aan dochter van overleden Paul Walker

Porsche betaalt schadevergoeding aan dochter van overleden Paul Walker

'The Fast and the Furious'-ster stierf bij een auto-ongeluk

Photo News

Paul Walker stierf in 2013 na een crash met een Porsche. Zijn dochter Meadow spande een rechtszaak aan tegen de autoconstructeur en die heeft ze nu gewonnen.

De acteur was samen met goede vriend Roger Rodas op weg naar een liefdadigheidsevent. Roger, die achter het stuur zat, raakte van de baan en botste tegen een lantaarnpaal. De auto vloog in brand, en de twee mannen overleefden het ongeluk helaas niet.

Schuld

De familie van Paul legde de schuld bij de autoconstructeur. Volgens hen zou hun geliefde zoon/vader nog leven als Porsche hun auto’s veiliger zou bouwen. De zaak tegen Porsche sleepte maar liefst twee jaar aan, maar nu is er eindelijk een uitspraak. Die is in het voordeel van Paul.

Schadevergoeding

Er was zoals de familie eerder beweerde iets mis met het gordelsysteem, waardoor de acteur niet tijdig uit de brandende auto kon klimmen. Porsche was ook op de hoogte, na klachten bij andere van hun wagens, dat er problemen waren met de stabiliteit, maar ze namen geen maatregelen om dit euvel te verhelpen. Porsche gaat akkoord met het uitbetalen van een schadevergoeding aan Pauls dochter Meadow, het bedrag is onbekend.

Liefdadigheidswerk

Een ding is zeker: Meadow komt geen cent tekort. Ze erfde 25 miljoen dollar van haar vader en nog eens een bijkomende 10 miljoen dollar van de toenmalige chauffeur van de auto, Roger. De achttienjarige gebruikte een deel van het geld om de ‘Paul Walker Foundation’ op te richten. Ze zet zo zijn liefdadigheidswerk voor onder andere het milieu verder, een mooi eerbetoon aan haar overleden vader.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.