Home celebs ZIEN: Paul McCartney in meest legendarische ‘Carpool Karaoke’ ooit

ZIEN: Paul McCartney in meest legendarische ‘Carpool Karaoke’ ooit

De zanger van The Beatles geeft James een muzikale rondleiding door de stad waar hij opgroeide als tiener.

YOUTUBE

James Corden nam de meest legendarische artiest tot nu toe mee in zijn auto: niemand minder dan The Beatles-zanger Paul McCartney.

The Beatles is een van de bekendste, invloedrijkste en succesvolste popgroepen ooit. Van je kleine zusje tot je overgrootmoeder, iedereen kent hun hits en kan ze luidkeels meezingen. Het was dan ook een grote eer voor talkshowpresentator James Corden dat een van de groepsleden, namelijk Paul McCartney, wilde meedoen aan ‘Carpool Karaoke’.

James reed samen met Paul rond in Liverpool, de stad waar de The Beatles-zanger opgroeide. Zoals in elke ‘Carpool Karaoke’ wordt er veel gezongen, maar komen we ook heel wat nieuwe zaken te weten over de bekende copiloot. Paul was blijkbaar een koorjongen die op zondag de longen uit zijn lijf zong in de kerk. Bovendien schreef hij zijn eerste eigen liedje al op zijn veertiende. Het heet ‘I Lost My Little Girl’ en de zanger kent de tekst nog perfect uit het hoofd.

Ze brengen een bezoekje aan plaatselijke zaken, zoals de kapper en bloemenzaak in Penny Lane, waar The Beatles over zongen in hun gelijknamige hit. Dat was een van de vele oorwurmen die de groep produceerde. ‘We hadden nooit gedacht dat onze liedjes al die jaren later nog zo veel succes zouden hebben’, vertelt Paul. Ook Paul zelf is nog steeds enorm populair, want overal waar hij op straat komt, wordt hij onmiddellijk omgeven door tientallen fans.

Liedjes schrijven met John Lennon

Een andere The Beatles-wereldhit is ‘Let It Be’. ‘Toen mijn mama stierf, bezocht ze me in mijn droom’, vertelt Paul. ‘Ze zei me dat alles in orde zou komen en sprak toen de geruststellende woorden: “Let it be.” Toen ik wakker werd, voelde ik me zo goed en schreef ik het gelijknamige nummer.’ James krijgt het op dat moment een beetje moeilijk, want dat liedje doet hem denken aan zijn grootvader. ‘Dat was volgens hem het beste liedje ooit’, aldus James met tranen in de ogen. ‘Mocht hij hier zijn, hij had dit fantastisch gevonden.’

De twee bellen ook aan bij het huis waar Paul tijdens zijn tienerjaren woonde en vragen of ze even binnen mogen komen. Alle herinneringen aan die mooie tijd komen boven, zoals het moment waarop Paul  samen met John Lennon het liedje ‘She Loves You’ schreef aan de livingtafel. Paul liet het daarna aan zijn vader horen, die het geweldig vond, maar toch één ding wou veranderen: ‘Hij wilde de “yeah yeah yeah” vervangen door “yes yes yes”, omdat er al genoeg Amerikaanse woorden gebruikt werden’, lacht Paul.

Urenlang op de pot

De leukste kamer in het huis vond Paul het toilet. ‘De akoestiek is hier geweldig’, aldus Paul. ‘Ik zat hier soms uren met mijn gitaar te spelen.’ Toen The Beatles enorm populair werden, was Paul genoodzaakt om te verhuizen omdat zijn deur plat werd gelopen door fans. ‘Mijn ouders lieten hen gewoon binnen en gaven hen een kopje thee’, lacht Paul. ‘Ik moest me af en toe vermommen om het huis uit te raken, en dan nog herkenden ze me.’

Het mooiste moment is ongetwijfeld dat wanneer Paul in zijn oude stamcafé een verrassingsoptreden geeft. Alle gasten, jong en oud, springen recht en doen enthousiast mee. Het werd een onvergetelijke dag voor de inwoners van Liverpool én voor James, die ‘Hey Jude’ mocht meezingen op het podium. Of je nu fan van The Beatles bent of niet, deze video brengt ongetwijfeld een grote glimlach op je gezicht.


Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.