Home Lifestyle Boeken Nick Bril brengt eerste kookboek uit: ‘Niet Sergio Herman, maar ík ben...

Nick Bril brengt eerste kookboek uit: ‘Niet Sergio Herman, maar ík ben de chef in The Jane’

'Het stoort me dat het grote publiek nog altijd denkt dat Sergio Herman de chef is. Hij is alleen mijn zakenpartner.'

Wie toprestaurant The Jane enkel kent ‘van horen zeggen’, is er ongetwijfeld van overtuigd dat Sergio Herman er in de potten roert. Maar niets is minder waar. The Jane-chef Nick Bril (34) vertelt vandaag in Dag Allemaal over zijn allereerste kookboek.

Chef-kok van het Antwerpse tweesterrenrestaurant The Jane Nick Bril vindt het na vier jaar hoog tijd om uit de schaduw van vermeende The Jane-uitbater Sergio Herman (47) te stappen. Het is niet Sergio, maar Nick die The Jane leidt. Dat vertelt Nick vandaag in Dag Allemaal.

Nick geeft wel eerlijk toe dat hij veel aan Sergio te danken heeft: ‘Laat me eerst duidelijk stellen dat ik Sergio heel dankbaar ben voor alle kansen die hij me heeft gegeven. Ik was negentien toen ik in zijn keuken ben gestart. Ik dacht dat ik al iets kon, maar viel dát tegen. Een veeleisende Sergio legde me het vuur aan de schenen. Maar dat heeft me de ruggengraat gegeven om door te zetten. Het is goed voor me geweest dat ik flink werd uitgescholden. Ik moest nog leren dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is. Ik neem Sergio dus niets kwalijk.’

The Jane draait nu echt volgens míjn visie en culinaire ontwikkelingen.

‘Het stoort me dat het grote publiek nog altijd denkt dat Sergio Herman de chef is, maar hij is alleen mijn zakenpartner. We zijn allebei aandeelhouder van The Jane, maar ík leid het bedrijf. Ik kies het personeel, stel de menukaart samen, creëer de gerechten… The Jane draait nu echt volgens míjn visie en culinaire ontwikkelingen.’

Kookboek ’33’

En nu bundelde Nick zijn kennis in een kookboek. Hij doopte het boek ’33’, vernoemd naar de leeftijd die hij had toen hij het schreef: ‘Het was een lang en energiek traject van afzien en zweten. Maar “33” is een boek geworden dat lekker leest en inspireert. Uiteraard staan er gerechten in, van streetfood tot high-endfood.‘ Bovendien leer je naast zijn recepten in het boek ook heel wat bij over de chef-kok zelf.

Verder geeft Nick in Dag Allemaal toe ooit geëxperimenteerd te hebben met drugs, ook in de keuken: ‘Vroeger in het nachtleven heb ik met drugs geëxperimenteerd. En in mijn jonge jaren ook even op de werkvloer, maar ik kwam er héél snel achter dat dat de manier is om het juist níet vol te houden. Als chef ben je bezig met smaken, en delicate en dure producten, daar heb je al je zintuigen voor nodig. Drugs benevelen je alleen maar. Voor mj is dat een absolute no go.’ Oef!

Nick Brils boek ’33’ wordt uitgegeven door Lannoo. Klik hier om een exemplaar te bemachtigen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.