Home celebs Natalia schrijft WK-lied: ‘Muziek brengt zoals voetbal mensen samen’

Natalia schrijft WK-lied: ‘Muziek brengt zoals voetbal mensen samen’

Ze zoekt nog mensen die als achtergrondkoor willen fungeren in het opzwepend liedje.

Instagram @nataliamusic

De Voetbalbond voerde het oorspronkelijke WK-lied van Damso af omdat de rapper bekendstond voor zijn vrouwonvriendelijke teksten. Het gevolg was dat we natuurlijk zonder een song zaten om onze Rode Duivels aan te moedigen in juni. Natalia brengt daar nu verandering in met haar ‘Hear That Sound’.

Er ontstond eerder dit jaar een serieuze heisa over het WK-lied, en vooral rond de keuze van de artiest. De Voetbalbond koos rapper Damso, iets waar de Vrouwenraad absoluut niet mee kon lachen. De rapper gebruikt namelijk veel verbaal geweld tegen vrouwen in zijn liedjesteksten. Toen sponsors dreigden af te haken, zag de Voetbalbond zich genoodzaakt om de samenwerking met Damso stop te zetten.

Belgische trots

Daardoor was er natuurlijk geen officieel WK-lied meer om onze Rode Duivels aan te moedigen in Rusland. Iets wat volgens radiopresentator Vincent Fierens écht niet kon. Heidi en Sam van de ochtendshow gingen daarom aankloppen bij onze andere Belgische trots: Natalia. Zij was onmiddellijk enthousiast en begon te schrijven aan een nummer. Het resultaat is ‘Hear That Sound (Tunatembea)‘. ‘Ik vind belangrijk dat het opzwepend is, maar dat de mensen zich ook verbonden voelen’, aldus Natalia op Qmusic.

Swahili

‘Dat vind ik net geweldig aan een WK, het verenigt ons land’, vertelt Natalia in Het Laatste Nieuws. ‘Vlaming, Waal, het maakt niet uit. We zijn allemaal Belg. Net als muziek brengt voetbal mensen samen.’ Ze lieten al een klein stukje horen van de song op Qmusic en het klinkt alvast veelbelovend. Er zitten zelfs Congolese stukjes in. ‘Ik was vorig jaar op reis in Congo waar ik op een dood moment tussen de nijlpaarden een aantal woordjes Swahili leerde’, vertelt Natalia. ‘Ik vond het de max om dat er tussen te steken. Tunatembea betekent “we walk together” en dat heb ik erin verwerkt.’ Dat we net ook een aantal Rode Duivels hebben met Congolese roots is de zangeres natuurlijk niet ontgaan. ‘Ik heb het wel voor Lukaku’, lacht Natalia.

Supporterskoor

Het nummer is nog niet volledig klaar en voor de afwerking wil Natalia beroep doen op jou! Ze zoekt samen met Qmusic enthousiaste mensen die als soort achtergrondsupporterskoor mee willen zingen in het liedje. Wat moet je hiervoor doen? Op de app van Qmusic een video uploaden waar je ‘We Are The Champions’ van Queen covert. Zangkwaliteit is totaal niet belangrijk, zolang je maar enthousiast bent.

Voetbalbond

Natalia hoopt zo dat dit het officiële WK-lied zal worden. ‘Het zou tof zijn als de Belgische Voetbalbond mee zijn schouders zou willen zetten onder dit nummer’, zegt Natalia. Het volledige nummer wordt volgende week woensdag, 16 mei, bekendgemaakt. Spannend!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: