Home celebs Meghan Markle zal een groot deel van haar verjaardagscadeaus moeten terugsturen

Meghan Markle zal een groot deel van haar verjaardagscadeaus moeten terugsturen

De regels van het Britse koningshuis zijn niet te onderschatten.

Photonews

Meghan Markle vierde afgelopen zaterdag haar 37ste verjaardag. Een bijzondere dag, aangezien ze die voor het eerst als kersverse royal doorbracht, en daar hoorde natuurlijk een stapel cadeautjes bij. Klein detail: Meghan zal heel wat van die leuke geschenken moeten teruggeven, want ook daarvoor heeft het Britse koningshuis strikte regels, zo blijkt…

Terwijl Meghan haar verjaardag doorbracht op het huwelijk van een jeugdvriend van prins Harry, werden er ondertussen aan het koningshuis talloze cadeautjes en kaartjes geleverd. Uiteraard is een groot deel daarvan afkomstig van fans van de hertogin van Sussex, maar ook heel wat modebedrijven sturen Meghan de mooiste kleren op in de hoop dat ze in hun exclusieve ontwerpen zal schitteren. Toch zal de kersverse royal die netjes moeten terugsturen, want het Britse koningshuis heeft namelijk enkele strikte voorwaarden wat het aannemen van cadeautjes betreft.

Strikte regels

‘Het basisprincipe voor het aannemen van een cadeau is dat geen enkel geschenk mag worden aangenomen als dat ervoor zorgt dat een lid van de Britse koninklijke familie de schenker iets verschuldigd lijkt te zijn. Dat gaat over fysieke cadeaus, maar ook over gastvrijheid’, luidt het in de richtlijnen die The Mirror onder de loep nam. Toch wordt er een uitzondering gemaakt, namelijk als de teruggave de schenker zou beledigen.

Wat Meghan dan exact moet terugsturen? Eigenlijk elk cadeau waarvan het team niet weet waarom Meghan het van de persoon in kwestie kreeg. Daarnaast belanden ook boeken over controversiële onderwerpen onverbiddelijk in de vuilbak. Ook een stevig zakcentje wordt meteen teruggestort. Is niet duidelijk wie het bedrag nu juist overmaakte, dan mag Meghan een goed doel uitkiezen waar het bedrag vervolgens aan gedoneerd wordt.

Bloemen en eten

Gelukkig zijn er ook enkele cadeautjes die Meghan wel mag houden. Wil je dus dat je cadeau tot bij de hertogin van Sussex komt, dan opteer je best voor een mooi boeket bloemen of iets om te eten. Ook geschenken afkomstig van Britse overheidsorganen en goede doelen mag Meghan hoogstwaarschijnlijk houden. En het cadeautje van prins Harry uiteraard! 😉

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.