Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Photo News

De vrouw van ex-topwielrenner Tom en mama van hun tweeling ging preventief onder het mes.

Lore Boonen (34) onderging hartoperatie: ‘Ik herstel goed’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Lore Van de Weyer (34), de vrouw van ex-topwielrenner Tom Boonen, ging vier weken geleden onder het mes om een lekkende hartklep te herstellen. ‘De operatie is goed gelukt’, aldus een revaliderende Lore.


Lore ging zo’n maand geleden het ziekenhuis binnen voor een operatie aan haar hart. Met een kleine incisie werd een lekkende hartklep hersteld. De chirurgen voerden dit preventief uit om erger te voorkomen. ‘Hartklep terug als nieuw’, schreef Lore gisteren op Instagram bij een foto die ze vier weken geleden trok vanuit haar ziekenhuisbed. Ze bedankte ook haar familie en vrienden voor de vele steun en liefde die ze kreeg de afgelopen dagen.

https://www.instagram.com/p/BjiRq16jvpr/?taken-by=lorevandeweyer

‘De operatie is goed gelukt’, zegt Lore aan Het Nieuwsblad. ‘Ik herstel goed. Ik ben vandaag zelfs even uit geweest met de meisjes, dus dat komt helemaal goed.’ Die meisjes zijn natuurlijk haar jonge dochtertjes Jacqueline en Valentine (allebei 3). Toch moet mevrouw Boonen nog revalideren en dat betekent heel veel rusten. #recovery en #blijvenliggen schreef ze bij haar Instagrampost.

Ernstige complicaties


Cardioloog Pedro Brugada legt in Het Nieuwsblad uit dat een ingreep zoals Lore onderging nog regelmatig wordt toegepast. ‘Er zijn veel jonge mensen, vaak vrouwen, die een aangeboren lekkage hebben aan een hartklep’, aldus dr. Vanermen. ‘Het is best om deze te herstellen voor het ernstig wordt, want bij dergelijke aandoening stroomt een deel van het bloed in de verkeerde richting. Hierdoor wordt de persoon kortademig en heel vermoeid. Op termijn kan dat zorgen voor ernstige complicaties zoals hartritmestoornissen, vocht op de longen of zelfs een plotse dood.’

Hartchirurg Hugo Vanermen ontwierp een techniek om een lekkende hartklep relatief ‘gemakkelijk’ te herstellen. ‘We moeten de hele borstkas niet meer opensnijden’, aldus dr. Vanermen in Het Nieuwsblad. ‘Met een kleine incisie is de klus geklaard waardoor er minder risico’s zijn en de revalidatie achteraf veel vlotter verloopt.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '