Home celebs KIPPENVEL: 91-jarige mevrouw Tuit zingt na 25 jaar nog eens het themalied...

KIPPENVEL: 91-jarige mevrouw Tuit zingt na 25 jaar nog eens het themalied van ‘Belle en het Beest’

Nostalgie in z'n prachtigste vorm.

YouTube: La Bella y la Bestia de Disney
De dag is nog maar net begonnen of we willen de tranen al over jullie wangen zien parelen. Op 13 november van dit jaar zal de wereldpremière van 'Beauty and the Beast' exact 25 jaar geleden zijn. En dat werd gisteren alvast gevierd in het Lincoln Center in New York.

Tijdens de viering kwam tot onze grote vreugde een oude bekende opdagen. Angela Lansbury sprak een vierde eeuw geleden de stem van Mrs. Potts mevrouw Tuit voor de destijds kleine Vlaminkjes onder ons – in. Zij was dus ook de vrouw die een van de bekendste Disneyliedjes allertijden inzong.

Wanneer ik denk aan de geschiedenis van de film, aan de jonge kinderen die er als kleine peuters verliefd op werden en er nadien naar bleven kijken, dat is zo mooi. Ze vertellen mij over scènes in de film alsof ik er nooit bijwas.

Speciaal voor de vijfentwintigste verjaardag van 'Beauty and the Beast' zong de bijna 91-jarige Angela dan ook na al die tijd nog eens het themalied 'Tale As Old As Time' – of 'Tijdenlang verhaald'. En dat zorgde hier op de redactie voor massaal kippenvel en zélfs enkele traantjes. Dat belooft!

In maart van 2017 zal de remake van 'Beauty and the Beast' met Emma Watson in de zalen verschijnen: