Home celebs James Cooke: ‘Het is heel raar, maar ik weet waar en hoe...

James Cooke: ‘Het is heel raar, maar ik weet waar en hoe ik zal sterven’

Een wel heel openhartige podcast...

James Cooke
© Facebook Maarten & Dorothee

Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe houden elke week een gezellige babbel met een bekende Vlaming voor hun podcast. Onder anderen ex-K3’tje Josje en Jelle Cleymans gaven al een antwoord op hun 10 meest gegoogelde vragen, maar nu speelde James Cooke de hoofdrol in hun nieuwe podcast. En wat blijkt? James weet niet meteen hoe oud hij is, maar hij is er wel van overtuigd dat hij vroeg zal sterven…

Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe duiken wekelijks in de tweede studio van Qmusic voor hun podcast ‘De 10 meest gegoogelde vragen over…‘. Deze keer legden ze het vuur aan de schenen van James Cooke. Hoe oud is hij? Waar woont James? Met wie is hij getrouwd? En zijn James en Gert Verhulst echt beste vrienden? Het televisiegezicht beantwoordde die vragen in alle eerlijkheid en met de nodige humor.

Hartproblemen of verkeersongeluk

James Cooke zit momenteel op tram drie, maar daar ligt hij niet wakker van. De goedlachse televisiepersoonlijkheid moest zelfs even berekenen hoe oud hij exact is. ‘Ik ben content met mijn leeftijd. Ik ben zeker niet zo iemand die begint te wenen als hij beseft dat hij een jaartje ouder wordt. Zo zit het leven in elkaar en ik ben al blij dat ik een jaartje ouder mag worden’, vertelt hij aan Maarten en Dorothee.

Maar het verhaal over zijn leeftijd krijgt nog een staartje: James vertelt dat hij heel vroeg denkt te sterven. Hij weet zelfs waar en hoe. ‘Ofwel zal ik iets aan mijn hart krijgen. Dan is het in 1-2-3 gedaan, en dat is een topdood. Ofwel ga ik sterven aan de op- of afrit van Lokeren. Telkens wanneer ik daar passeer, klop ik drie keer op mijn hoofd.’

De liefde van zijn leven

James mag dan niet getrouwd zijn, toch vragen verschillende mensen zich af met wie hij in het huwelijksbootje is gestapt. ‘Oei, ik ben niet getrouwd. Ik hoop dat dat binnenkort wel het geval is.’ Jawel, dames en heren, James wacht op een aanzoek!

Dorian is the love of my life!

‘We hebben elkaar leren kennen tijdens de musical “Wickie de Musical”. How gay can it be? Mijn beste vriend was de regisseur daarvan. Hij belde me en zei: “Hier zit iemand, en hij is volledig je ding.” Ik ben de week daarna naar de repetities gegaan en had het zitten. We hebben dan gedatet, en bam: na twee weken woonde hij al bij mij.’ Ondertussen wacht James op het moment dat Dorian op één knie gaat. Wij wachten alvast op een huwelijksuitnodiging, want beloofd is beloofd!

Best friends

De laatste vraag ging over de vriendschap tussen James en Gert Verhulst. ‘Ja, wij zijn echt vrienden. Wij zien elkaar gewoon graag. Ik vind dat een heel warme mens. Ik kan met alles naar hem toe, en dat is geweldig. Ik ben er ook altijd voor hem.’

James sprak ook over zijn theaterproductiehuis, zijn liefde voor tankstations, zijn persoonlijkheid, zijn dromen en – of course – zijn complexen. Het volledige gesprek kan je hieronder beluisteren.

Lees ook: