Home celebs Is K3 binnenkort niet meer terug te vinden op ongezonde voeding?

Is K3 binnenkort niet meer terug te vinden op ongezonde voeding?

Bye bye, overheerlijke K3-chips?

Plop-appels, ketchupchips van Piet Piraat en madeleines van Bumba. Studio 100 weet van kindermonden voeden. De Nederlandse Alliantie Stop Kindermarketing Ongezonde Voeding vraagt de nieuwe K3-meisjes echter om hun hoofdjes ver van de verpakkingen van ongezonde voeding te houden.

De alliantie bestaat uit gezondheidsorganisaties, wetenschappers en kinderartsen en vraagt aan K3 om niet langer voeding boordevol vet, zout en suiker te promoten. Deze slechte voedingsstoffen verhogen namelijk de gezondheidsrisico's voor kinderen.

kk

Nu de oude K3-verpakkingen binnenkort uit de rekken zullen verdwijnen, is het aan de nieuwe K3 om te beslissen of ze hun beeltenis op koeken en chips willen zien verschijnen. Of aan Gertje, natuurlijk.

Niet alleen K3, maar ook Spongebob, Winnie de Poeh en andere kinderidolen ziet de alliantie liever niet meer op verpakkingen van snoepgoed verschijnen. Kinderen kunnen vanaf een leeftijd van slechts 1,5 jaar oud al merken herkennen. Dit zou ouders beletten om hun kinderen gezond op te voeden.

K3 wordt geparodieerd door 'Tegen de sterren op' en De Ideale Wereld. Ook in hun vrije tijd gaan de K3-meisjes samen op stap.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.