https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs ‘Ik heb alles verkloot’: Pim van ‘Star Academy’ aan de grond door...

‘Ik heb alles verkloot’: Pim van ‘Star Academy’ aan de grond door drank en depressie

Nu is hij bijna onherkenbaar

Belga
Elf jaar geleden leerden we Pim Symoens kennen als een van de 'Star Academy'-studenten en – vooral vrouwelijk – Vlaanderen werd halsoverkop verliefd. Maar na vier jaar succes, geld en aandacht van vrouwen, ging het helemaal bergaf met de zanger. Anno 2016 is hij alles kwijt: z'n carrière, zijn geld en het geluk.

'Te snel op hoogtepunt'

Pim deed z'n verhaal aan Het Laatste Nieuws, de krant die hem al die jaren geleden nog 'de nieuwe Koen Wauters' noemde. Hij vertelt hoe zijn rise to the top te snel ging en hij alles elke dag bergaf zag gaan.

Pim deed mee aan 'Star Academy', een televisieprogramma à la 'Idool'. Hij werd daardoor niet alleen erg populair, maar ook verliefd. Een maand na het einde van het programma maakten Symoens en winnares Katerine bekend dat ze een relatie hadden, die ongeveer anderhalf jaar bleef duren. Pim scoorde enkele Nederlandsachtige hits, won 'Big Brother Vips' in 2006 en mocht presenteren op JIM en VTM.

Maar zijn jeugddroom was een café openen, en dat betekende het begin van het einde. Door tegenslagen – onder andere een uitgelekte sollicitatie bij VRT terwijl hij nog voor VTM werkte – vergooide hij z'n kansen in de televisiewereld en na drie jaar stapte hij uit z'n eigen café. Daarna ging hij in de vastgoedsector, maar verbraste al z'n geld door nonchalant gedrag. Door een zware depressie vloog Pim in de drank en belandde uiteindelijk vrijwillig in de psychiatrie.

Pim Symoens

Met Katerine, de 'Star Academy'-winnares met wie Pim na het programma een relatie begon.

'Alles overdoen'

'Ik heb alles verkloot, huil elke dag en heb me de voorbije drie jaar een loser gevoeld', vertelt de ondertussen 33 jaar oude Symoens tegen Het Laatste Nieuws. 'Elke dag droom ik dat alles zou mogen overdoen. Maar ik geef de moed niet op.' Pim hoopt in de toekomst nieuwe kansen te krijgen in de media en een stabiele relatie te kunnen opbouwen. Hij is ervan overtuigd dat hij de strijd tegen depressie uiteindelijk zal winnen.

Lees ook: