Home celebs HEFTIG: Marieke Vervoort valt flauw tijdens interview met BBC

HEFTIG: Marieke Vervoort valt flauw tijdens interview met BBC

'Ik ben niet bang om te sterven'

BBC
Heftige beelden op de Britse televisiezender BBC gisteravond: tijdens een interview dat kadert in een reportage rond Marieke Vervoort (37), verliest de Belgische rolstoelatlete het bewustzijn. 

Naar aanleiding van haar chronische spierziekte en haar visie op euthanasie – de Belgische rolstoelatlete kondigde tijdens de Paralympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro aan dat als de pijn ondraaglijk zou worden, ze voor euthanasie zou kiezen – trok de Britse televisiezender BBC richting Diest om een reportage te maken rond Marieke Vervoort, ook bekend als 'Wielemie'. 

Tijdens een interview waarbij Vervoort in de zetel ligt, verklaart ze dat de pijn haar soms te veel wordt en ze daarom plots het bewustzijn verliest. Kort daarna valt de atlete ook effectief flauw en wordt ze meteen geholpen door het medische personeel dat 24/7 bij haar is. 

Marieke Vervoort

'Ik ben niet bang om te sterven'

Toch blijft Wielemie positief in het leven staan. 'Ik ben een heel gelukkig persoon, zelfs met deze ellendige, lelijke ziekte die ik haat.' Of ze bang is om te sterven? 'Nee. Als je me tien jaar geleden had gevraagd of ik een bungeejump wilde doen, zou ik je voor gek hebben verklaard. Maar nu ben ik niet bang meer. Ik riskeer alles en ik hou ervan, omdat ik niet meer bang ben om te sterven.'

Bekijk de volledige BBC-reportage hier

Lees ook: