Home celebs Heeft Lindsay Lohan zich bekeerd tot de islam?

Heeft Lindsay Lohan zich bekeerd tot de islam?

Alle Instagramfoto's zijn gewist, alleen de woorden 'Alaikum Salam' blijven over...

Belga
De op één na grootste religie ter wereld lijkt er een erg notoire volger bij te hebben. 'Mean Girls'-actrice Lindsay Lohan heeft alle foto's op haar Instagramprofiel gewist en enkel de woorden 'Alaikum Salam' achtergelaten op haar bio. Dat is een Arabische groet die 'en vrede zij met u' betekent.

De signalen zijn duidelijk. Lindsay Lohan zien we niet meteen als de meest vrome moslima, maar ze lijkt haar nieuwe leven erg serieus te nemen. En daar hoort het verwijderen van al haar bikiniselfies en gesponsorde foto's bij. Die zijn niet bepaald halal.

In 2015 werd de actrice al eens gespot met een koran. Een geschenk van enkele van haar hechte vrienden, zei ze. 'Mijn vrienden die er altijd voor me geweest zijn, zijn nu eenmaal Saudi. Ze hebben me deze koran cadeau gedaan. Een heel nieuwe, spirituele wereld ging voor me open.'

Kritiek in de VS

Haar bekering werd niet door iedereen even serieus genomen. 'In de VS kreeg ik bijzonder veel kritiek op die koran. Ik voelde me niet meer veilig in mijn eigen land! In Londen wordt het wel getolerereerd.'

De actrice probeert eveneens haar talenkennis te verruimen. Zo spreekt ze Engels, Frans en een beetje Russisch, en probeert ze nu Turks en Arabisch te leren. In 2015 zei ze dat ze ook erg veel werk had gedaan met Syrische vluchtelingen. Mooi!

Daarnaast is Lindsay een groot supporter van de Turkse president Erdogan. In een interview op de Turkse tv-zender Haberturk was ze vol lof over hoe de president een potentiële staatsgreep op 15 juli krachtig de kop indrukte. Er vielen 2.100 gewonden en 300 doden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lindsay ging verder door te beweren dat je in Turkije veel meer vrijheid zou hebben dan in de VS. 'In Turkije kunnen vrouwen doen wat ze willen', zegt ze. 'Als je in de VS rondloopt met een koran, word je bekeken alsof je de duivel bent.' 

Een stelling die de wenkbrauwen doet fronsen. In 2016 behaalde Turkije een erbarmelijke 130ste plaats van de 144 in de Global Gender Gap Index, een ranking die de gendergelijkheid in verschillende landen ter wereld bestudeert. Turkije scoort slechter dan landen als Tunesië, Nigeria en Cambodja. De helft van alle Turkse steden hebben geen enkele vrouw in het bestuur.

Hoe dan ook, we hopen dat Lindsay gelukkig wordt met haar nieuwe levensvisie. Alleen jammer dat dat de plannen voor 'Mean Girls 2' wellicht in het gedrang brengt.

Update

Lindsays moeder Dina Lohan ontkent de geruchten, en zegt aan Gossip Cop dat ze gewoon een break neemt van sociale media.

Lees ook: