Home celebs ‘Wow, betekent dit ook dat de Samson & Gert-koeken gaan verdwijnen? #GertStopt’

‘Wow, betekent dit ook dat de Samson & Gert-koeken gaan verdwijnen? #GertStopt’

Op Twitter werd er met ongeloof, verdriet maar vooral met humor gereageerd op het trieste nieuws van Gert Verhulsts afscheid.

De wonde is nog vers, maar iets meer dan 24 uur na de aankondiging dat Gertje weer Gert wordt, doen we toch een poging de humor van de situatie in te zien. Twitter helpt ons daarbij.

Verdriet, ontsteltenis, maar zoals steeds ook veel humor: dat is wat geschokte ‘Samson & Gert’-fans gisteren het Twitter-universum instuurden. We maken een overzichtje van hun rouwproces.

De eerste reactie van de fans was erg emotioneel. Onofficieel durven we 2 april zelfs een dag van nationale rouw te noemen. Of ook wel de dag waarop twintigers en dertigers zich simultaan oud gingen voelen.

Drama, Samson! Wanneer de eerste shock stilaan wegebde, werd er nagedacht over de verregaande gevolgen van Gerts beslissing.

Vervolgens was er plaats voor dankbaarheid en nostalgische plaatjes, maar ook voor het pijnlijke besef dat onze kinderen de vreugde die ‘Samson & Gert’ bracht waarschijnlijk nooit zullen ervaren.

Pas na het eigen leed, werd er gedacht aan het leed van het grootste slachtoffer van de situatie: Samson. Gert Verhulst beweert dat dit niet het einde van de pratende hond betekent, maar dat moeten de meeste twitteraars zien voor ze het geloven…

Als wat Gert Verhulst zegt waar is, krijgen we waarschijnlijk te maken met een vervanger. De eerste gedachte van zowat elke Vlaming:

Zoon Viktor of James Cooke zijn volgens Twitter de grootste kanshebbers, al worden er ook andere figuren voorgesteld. Kwestie van de naam van het programma niet té veel te moeten aanpassen.

Volgens deze twitteraar is er slechts een criterium waarop potentiële vervangers getest moet worden.

Vervolgens was er aanvaarding, die bij velen gepaard ging met het besef dat een soort grandioos afscheid noodzakelijk zal zijn om dit hoofdstuk juist af te sluiten. Een marathon in Kinepolis misschien?

Gelukkig had Gertje – ja, we noemen hem nog even zo – die reactie voorzien, en kondigde hij samen met zijn afscheid ook shows voor kinderen én volwassenen aan. Het gevolg:

Waardoor een trieste dag voor vele fans helemaal in mineur eindigde. Hallo, Gertje, waar blijven die extra shows?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.