Home celebs FOTOSPECIAL: 17 celebritykoppels wier vrienden voor cupido speelden

FOTOSPECIAL: 17 celebritykoppels wier vrienden voor cupido speelden

Wist je dat Emily Blunt en John Krasinski werden gekoppeld door haar 'The Devil Wears Prada'-collega Anne Hathaway?

celebritykoppels
© Getty Images

Hollywoodsterren zijn ook maar mensen. Wanneer Tinder geen soelaas brengt, worden ze door vrienden op blind date gestuurd met een andere beroemdheid. En dat durft al eens tot huwelijken en zelfs baby’s te leiden. Deze 17 celebritykoppels vonden de liefde dankzij hun persoonlijke cupido.

1. Meghan Trainor en Daryl Sabara

Het verhaal: Meghan Trainor onthulde in een interview dat ze haar goede vriendin Chloë Grace Moretz vroeg om haar te koppelen aan ‘de liefste jongen die ze ooit had ontmoet’. Dat liet de actrice zich geen twee keer zeggen. Haar maatje Daryl Sabara was volgens Moretz de geknipte liefdeskandidaat voor Trainor. Moretz en haar toenmalig lief Brooklyn Beckham organiseerden een double date – bowlen en karaoke – en de rest is geschiedenis.

Relatiestatus: getrouwd sinds 2018 en ouders van een zoon, Riley.

2. Chris Hemsworth en Elsa Pataky

Het verhaal: het was hun dialectcoach die zo’n donkerbruin vermoeden had dat de Australische Chris Hemsworth en Spaanse Elsa Pataky voor elkaar bestemd waren. Na een paar keer telefoneren beslisten de tortelduifjes in 2010 op date te gaan. Ze trouwden datzelfde jaar nog.

Relatiestatus: getrouwd sinds 2010 en ouders van dochter India Rose en de jongenstweeling Tristan en Sasha.

3. Joshua Jackson en Jodie Turner-Smith

Het verhaal: niemand minder dan r&b-zanger Usher speelde voor Cupido voor Joshua ‘Pacey Witter’ Jackson en’Queen & Slim’-actrice Jodie Turner-Smith. Het koppel ontmoette elkaar voor het eerst in oktober 2018 op Ushers verjaardagsfeestje en naar het schijnt was het liefde op het eerste gezicht.

Relatiestatus: getrouwd sinds 2019. Samen zijn ze de trotse ouders van dochter Janie.

4. Justin Theroux en Jennifer Aniston

Het verhaal: Justin Theroux en Jennifer Aniston werden in 2011 gekoppeld door Robert Downey Jr.. Volgens de ‘Sherlock Holmes’-ster vielen de twee ‘als een blok’ voor elkaar.

Relatiestatus: gescheiden sinds 2018.

5. Benji Madden en Cameron Diaz

Het verhaal: cupido van dienst was hier realityster Nicole Richie. Richie is getrouwd met Joel Madden en dus Benji‘s schoonzus. Zij vond het maar al te leuk dat haar goede vriendin Cameron Diaz zo familie werd.

Relatiestatus: getrouwd sinds 2015. Ze hebben een dochter, Raddix.

6. Emily Blunt en John Krasinski

Het verhaal: actrice Anne Hathaway vond ‘The Devil Wears Prada’-collega Emily Blunt wel passen bij haar goede vriend John Krasinski. In 2008 sloeg de vonk officieel over.

Relatiestatus: getrouwd sinds 2010. Samen zijn ze de ouders van dochters Hazel en Violet.

7. Taylor Swift en Calvin Harris

Het verhaal: niemand minder dan Ellie Goulding bracht de blonde popster en Schotse dj samen in de lente van 2015.

Relatiestatus: uit elkaar sinds 2016.

8. Jeffrey Dean Morgan en Hilarie Burton

Het verhaal: Morgans goede vriend en ‘Supernatural’-collega Jensen Ackles koppelde het acteurspaar via een double date. Ackles is namelijk getrouwd met Danneel Harris, die Burton nog kent vanop de set van ‘One Tree Hill’. Ackles en Harris namen Morgan en Burton mee op café in 2009 en enkele tequilashots later was de zaak al beklonken.

Relatiestatus: getrouwd sinds 2019 en ouders van twee kinderen, zoon Gus en dochter George.

9. Prins Harry en Meghan Markle

Het verhaal: de Britse prins Harry en ‘Suits’-actrice Meghan Markle werden in de zomer van 2016 op blind date gestuurd door een gemeenschappelijke vriendin. In hun allereerste tv-interview wilden ze de identiteit van hun cupido niet onthullen, maar hoogstwaarschijnlijk gaat het om Violet von Westenholz, een jeugdvriendin van Harry die de PR verzorgt van Ralph Lauren, een designer die Meghan vaak draagt.

Relatiestatus: getrouwd sinds 2018 en ouders van twee kinderen, zoon Archie (bijna 2) en een dochter onderweg.

10. Joe Manganiello en Sofia Vergara

Het verhaal: De ‘True Blood’-acteur en zijn vier jaar oudere eega werden aan elkaar voorgesteld op een feestje door haar ‘Modern Family’-collega Jesse Tyler Ferguson. Die laatste gaf Manganiello Vergara‘s telefoonnummer als extra duwtje in de rug.

Relatiestatus: getrouwd sinds 2015. Vergara is moeder van Manolo, haar zoon uit een eerder huwelijk.

11. Scott Disick en Kourtney Kardashian

Het verhaal: Scott – of Lord, zoals hij zichzelf noemt – Disick en Kourtney Kardashian ontmoetten elkaar in 2006 via producer Joe Francis in diens buitenverblijf in Mexico.

Relatiestatus: uit elkaar sinds 2015. Samen zijn ze de ouders van Mason Dash, Penelope Scotland en Reign Aston.

12. Lauren Conrad en William Tell

Het verhaal: Conrad en haar intussen echtgenoot leerden elkaar kennen toen de ‘The Hills’-ster amper 16 jaar oud was en backstage mocht tijdens een van zijn concerten. Tien jaar later (!) werden ze door gemeenschappelijke vrienden op blind date gestuurd.

Relatiestatus: getrouwd sinds 2014. Samen hebben ze twee zonen, Liam en Charlie.

13. Anne Hathaway en Adam Shulman

Het verhaal: de ‘Les Misérables’-ster en haar een jaar oudere echtgenoot werden aan elkaar voorgesteld door een gemeenschappelijke vriend op het filmfestival van Palm Springs in 2008.

Relatiestatus: getrouwd sinds 2012. Ze hebben twee zonen, Jonathan en Jack.

14. Brad Pitt en Jennifer Aniston

Het verhaal: ook haar relatie met Brad Pitt begon voor Aniston in 1998 met een blind date. Matchmakers van dienst waren Pitt en Anistons managers.

Relatiestatus: gescheiden sinds 2005.

15. Khloé Kardashian en Tristan Thompson

Het verhaal: de jongste Kardashian-telg en haar Canadese basketballer werden in 2016 aan elkaar voorgesteld door Thompsons collega Brandon Jennings.

Relatiestatus: samen sinds 2016 en ouders van dochter True. Thompson is reeds vader van Prince Oliver, zijn zoontje met topmodel Jordan Craig.

16. Gisele Bündchen en Tom Brady

Het verhaal: het Braziliaans-Duitse topmodel en haar Amerikaanse quarterback werden gekoppeld door een gemeenschappelijke vriend. Naar eigen zeggen wist Bündchen meteen dat Brady de ware was.

Relatiestatus: getrouwd sinds 2009. Samen zijn ze de ouders van Benjamin Rein en Vivian Lake. Brady is ook vader van zoon John uit zijn relatie met actrice Bridget Moynahan.

17. Lena Dunham en Jack Antonoff

Het verhaal: in 2012 speelde stand-upcomedian Mike Birbiglia voor cupido en organiseerde hij een blind date tussen de ‘Girls’-actrice en de zanger en muzikant. De date bleek meteen een schot in de roos.

Relatiestatus: uit elkaar sinds 2017.

Lees ook: