Home celebs Flashback Friday: Deborah Ostrega: ‘Ik moest 40.000 frank betalen om uit K3...

Flashback Friday: Deborah Ostrega: ‘Ik moest 40.000 frank betalen om uit K3 te stappen’

Wist jij dat de actrice/zangeres bijna een K3'tje was?

De tijd vliegt, artiesten worden ouder en onze hersencellen willen niet altijd even snel mee. Daarom zijn wij ontzettend benieuwd hoe het ondertussen is gesteld met artiesten uit de jaren 2000. Enter: Flashback Friday. Redactrice Karen sprak deze keer af met presentatrice/zangeres/actrice Deborah Ostrega. Check it out!

Deborah Ostrega is van alle markten thuis. Ze kan zingen, acteren, presenteren en anno 2018 zet ze zich samen met haar vriend Ernst Low in voor het goede doel. Haar carrière begon toen ze in 1995 meedeed aan Miss België. Ze won niet, maar vanaf dat moment werd ze wel opgepikt. Zo belandde ze onder andere bij ‘Mediamadammen‘ op VT4, ‘De Rechters‘ op Canvas en maakte ze haar acteerdebuut in de film ‘De Zaak Alzheimer‘.

Maar het meeste succes boekte ze met de Belgische band Lords of Acid, de extravagante groep van Maurice Engelen. In de Verenigde Staten sloeg de groep enorm hard aan en op dat moment wist Deborah niet wat haar overkwam. ‘De fans scandeerden mijn naam. Ik had dat nog nooit gezien. Als je dat eerste moment op het podium stapt, weet je niet wat je overkomt’, vertelt Deborah.

‘Steracteur Sterartiest’

Dankzij haar rol in ‘De Zaak Alzheimer’ mocht Deborah meedoen aan het derde seizoen van ‘Steracteur Sterartiest‘. Maar daar heeft de zangeres niet zulke leuke herinneringen aan. ‘Verschrikkelijk vond ik dat! Dat jurkje vond ik verschrikkelijk om te dragen’, vertelde ze na het zien van een fragment uit het programma. ‘Dat ben ik niet en dat wil ik niet dragen, maar dat moest. Zodra iemand zegt: “Je moet”, raak ik verstikt en dan is het niet meer plezant.’

K3’tje Deborah

Wat veel mensen misschien nog niet weten, is dat Deborah ooit werd gevraagd om lid te worden van K3. ‘Ik werd gecontacteerd door Niels William. Hij vertelde me dat hij in België een nieuwe Spice Girls-band wilde maken. Dat vond ik wel cool. Maar hij had niet gezegd dat ik in het Nederlands moest zingen. Met heel veel moeite ben ik uit dat contract gekomen.’

Hoewel ik niets betaalde om er te mogen instappen, moest ik toch 1000 euro betalen.

Jaren later kiest Deborah er toch voor om in het Nederlands te zingen. Samen met haar partner Ernst Low wil ze problemen rond familiaal geweld bespreekbaar maken. Na een zoektocht kwam het koppel terecht bij VZW Zijn. Deze beweging tegen familiaal en seksueel geweld ondersteunt Deborah en Ernst, terwijl het koppel zich met muziek blijft inzetten voor dit goede doel.

Benieuwd hoe ons interview er achter de schermen aan toe ging? Check het hier in 360°!

Update

En Deborah kan echt niet stilzitten, want ondertussen heeft ze samen met Nikkie Van Lierop, de andere frontvrouw van Lords Of Acid, een nieuwe band gelanceerd: VØLVA! Ze hebben zelfs al een eerste – gewaagde – videoclip de wereld ingestuurd.

Bekijk ook zeker de video’s van:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.