Home celebs Flashback Friday: Tom Dice: ‘Ik heb hard moeten vechten om “Me and...

Flashback Friday: Tom Dice: ‘Ik heb hard moeten vechten om “Me and My Guitar” te mogen brengen

Wist jij al dat hij in het voorprogramma van Taylor Swift stond?

In 2010 stapte Tom Dice op het podium van het Eurovisiesongfestival. Samen met zijn gitaar zette hij België op een knappe zesde plaats. Het was even stil rond de zanger, maar nu is hij terug. En hoe! Redactrice Karen plofte daarom met hem in de zetel en samen blikten ze terug op zijn carrière.

De carrière van TomEeckhoutDice begon eigenlijk dankzij zijn deelname aan ‘X-Factor’ in 2008. ‘De zenuwen vielen wel mee tijdens het zingen, maar ik was vooral heel verlegen’, vertelt de zanger. Hij werd uiteindelijk tweede, maar toen moest alles nog beginnen.

Eurovisiesongfestival

Na zijn avontuur bij ‘X-Factor’ kreeg hij telefoon van de VRT over het Eurovisiesongfestival. Niet veel later kozen ze voor Tom als Belgische inzending. ‘Ik heb toen direct ja gezegd.’ Maar Tom moest wel knokken om zijn nummer ‘Me and My Guitar‘ te mogen brengen.

Om de zenuwen onder controle te houden keken we naar ‘Willy’s en Marjetten’. Gewoon om even goed te lachen en daarna ging ik het podium op.

Swiftie Tom

De droom van Tom stopte niet na ‘X-Factor’ en Eurosong, want in 2011 stond hij gewoon in het voorprogramma van dé grote Taylor Swift. ‘Ik was toen, en nu nog steeds, een superfan van Taylor Swift.’ Na wat gestalk hier en daar belde de baas van de platenfirma naar Tom met het goede nieuws. ‘Ik was zenuwachtiger om haar te ontmoeten dan om te spelen in de zaal.’

Fun fact: net toen we elkaar ontmoetten, was er een stroomstoring. We gaven net een knuffel en toen gingen alle lichten uit. Dat was een beetje gênant.

Nieuwe single

Ondertussen heeft Tom zijn gloednieuwe single ‘Cannonball‘ de wereld ingestuurd. Dat nummer richt hij naar zijn valse vrienden die hem alleen wilden kennen omwille van zijn grote succes. Dames en heren, he’s back!

Bekijk ook zeker de video’s van:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.