Home celebs Krijgt ex-president Obama binnenkort een eigen Netflix-serie?

Krijgt ex-president Obama binnenkort een eigen Netflix-serie?

‘De president geloofde altijd al in de kracht van storytelling.’

Phto: Photo News

Veel details zijn er nog niet bekend, maar volgens The New York Times is Barak Obama volop aan het onderhandelen met Netflixproducers over zijn eigen serie.

Volgens The New York Times zal de serie, als ze er ooit komt, een van de grootste deals ooit zijn in de geschiedenis van Netflix. De serie zou voor Obama een nieuwe manier zijn om het publiek te bereiken. Zo zullen ze hem niet enkel via sociale media kunnen volgen, maar ook eens op een andere manier. Meer dan een jaar na zijn aftreden is Obama namelijk nog steeds erg populair. Hij heeft meer dan 101 miljoen volgers op Twitter en meer dan 55 miljoen mensen vinden zijn Facebookpagina leuk.

Netflix zou Barack en Michelle Obama betalen in ruil voor exclusieve content. De serie zou dus nooit ergens anders te bekijken zijn dan op de online streamingdienst. Welke content er geleverd zou worden en over hoeveel afleveringen het zou gaan is helaas nog niet geweten.

Één ding is wel zeker. Het is niet de bedoeling dat de serie gebruikt zal worden om anti-Trumpboodschappen te verspreiden. Hoewel Trump vaak kritiek heeft op de ex-president, wil Obama de serie gebruiken om inspirerende verhalen te delen met de wereld.

De kracht van storytelling

‘President en mevrouw Obama geloofden altijd al in de kracht van storytelling om mensen te inspireren’, vertelt Eric Schultz, ex-adviseur van de voormalige president aan de NYT. ‘Doorheen hun hele leven trokken ze zich op aan verhalen van mensen die van de wereld een betere plek wilden maken. Terwijl ze nadenken over hun toekomstplannen, blijven ze nieuwe manieren ontdekken die anderen helpen om hun verhalen te delen.’

Het is sinds hun vertrek uit The White House verrassend stil geworden rond de Obama’s. Ze worden nog maar zelden gespot in hun thuisstad Washington.Wel zijn zowel Barack als Michelle naar verluidt bezig aan een eigen boek, dat hen naar schatting zo’n 60 miljoen dollar (of zo’n 49 miljoen euro) zou opleveren. De ex-president houdt verder nog geregeld speeches, zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.