Home celebs Eerste solosingle van Karen Damen is voorlopig geen succes

Eerste solosingle van Karen Damen is voorlopig geen succes

'Het heeft tijd nodig om te rijpen'.

Photo News

Karen Damen lanceerde zes weken geleden haar langverwachte allereerste solonummer. Helaas blijft het grote succes voorlopig uit. Enkel Radio 2 draait haar single ‘Een ander spoor’. Karen zelf is niet teleurgesteld.

Karen kondigde vorig jaar heel trots aan dat ze na 17 jaar bij K3 te zingen, eindelijk voor een solocarrière ging. Haar allereerste single ‘Een ander spoor’ verscheen begin december en veroorzaakte al direct wat commotie. Niet om de lyrics of de zangprestaties, maar om de foto die de zangeres op Instagram postte om haar nummer te promoten. Daarop zagen we Karen op een spoorweg lopen. Dat is levensgevaarlijk en daarom kreeg ze de wind van voren van verschillende mensen op sociale media.

Radio 2

Ze kon de situatie gelukkig snel rechttrekken en stelde iedereen gerust dat het om een verlaten spoor ging dat niet meer in gebruik is. Terwijl de foto over zoveel tongen ging, is helaas niet hetzelfde te zeggen over de single zelf. ‘Een ander spoor’ is al zes weken uit, maar voorlopig draait slechts één radiostation het nummer: Radio 2. Op andere zenders zoals MNM, Qmusic of Studio Brussel is geen Karen te horen. Ook online is het geen hoogvlieger, want het liedje werd slechts 32.000 keer gestreamed op Spotify.

Realistisch

‘Een plekje in de speellijst van MNM zou mooi zijn’, zegt de persverantwoordelijke Helga Marqueni van Karen in Het Laatste Nieuws. ‘Maar we zijn realistisch. Elke radiozender heeft zijn eigen format en bij velen zijn dat vooral Engelstalige, uptempo nummers.’ Ze blijft geloven in het succes van ‘Een ander spoor’. ‘Het is een traag Nederlandstalig nummer, het heeft tijd nodig om te rijpen. Mensen moeten het nummer nog leren kennen. We voelen dat het toch vanaf nu begint te boomen.’

Hart

Karen zelf is volgens Helga helemaal niet teleurgesteld met de ontvangst van haar eerst solosingle. ‘Dit nummer moest vooral iets zijn dat zijzelf mooi vindt’, aldus Helga in Het Laatste Nieuws. ‘Het komt uit haar hart en het symboliseert perfect waar zij nu staat in haar leven. Ze ziet de toekomst heel positief in.’

Programma

Wat haar muziek ongetwijfeld een enorme boost zal geven, is haar eigen programma dat volledig draait rond haar solocarrière. ‘Karen maakt een plaat’ is begin februari op VIER te zien. Rond diezelfde periode komt ook haar tweede single uit. Haar album volgt later die maand op 23 februari en op 16 maart wil ze de Lotto Arena vol krijgen. Voor dat concert zijn nog steeds tickets te koop.


Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.