Home celebs Ed Westwick aan de kant gezet door makers van BBC-reeks ‘White Gold’

Ed Westwick aan de kant gezet door makers van BBC-reeks ‘White Gold’

De Britse acteur kwam afgelopen week in een mediastorm terecht nadat twee actrices hem beschuldigden van verkrachting.

Ed Westwick (30) zal niet te zien zijn in het tweede seizoen van ‘White Gold‘ waarin hij hoofdpersonage Vincent Swan speelt. Dat beslisten de makers van de BBC-reeks na de aantijgingen van actrices Kristina Cohen en Aurélie Wynn die afgelopen week claimden dat de Britse acteur hen enkele jaren geleden verkrachtte. Westwick ontkent in alle toonaarden.

Westwick, die bij het grote publiek bekend werd als Chuck Bass in de tienerserie ‘Gossip Girl‘, kwam afgelopen week in een mediastorm terecht nadat eerst actrice Kristina Cohen en vervolgens Aurélie Wynn in een emotionele Facebookpost beweerden dat ze enkele jaren geleden door de Britse acteur werden aangerand.

Zowel Westwick als zijn vriendin, topmodel Jessica Michel Serfaty, reageerden intussen op de aantijgingen. De 30-jarige ‘Gossip Girl’-ster zegt de beschuldigingen te ontkennen en z’n naam zo snel mogelijk te willen zuiveren.

‘Hoewel de BBC geen oordeel wil vellen, zijn dit ernstige beschuldigingen’

Maar het kwaad lijkt reeds geschied. De makers achter de BBC-reeks ‘White Gold‘, die ook op Netflix te zien is, hebben namelijk beslist de samenwerking met Westwick voorlopig stop te zetten. Ook op de set van de Britse miniserie ‘Ordeal by Innocence‘, gebaseerd op een boek van Agatha Christie, zou de acteur niet langer welkom zijn.

@VanityFair did an amazing piece on #OrdealByInnocence 🎬 can’t wait to see the handsome @edwestwick in it over Xmas! 🇬🇧

A post shared by Jessica Michél Serfaty (@jessicamichel) on

‘Dit zijn ernstige beschuldigingen, die met klem ontkend worden door Ed Westwick. De BBC wil geen oordeel vellen, maar tot deze zaken zijn opgelost zal Westwick niet ingepland worden voor ‘Ordeal by Innocence’. De onafhankelijke productiemaatschap dat ‘White Gold’ maakt, heeft ons laten weten dat Westwick is gestopt met de opnames zolang de aantijgingen in behandeling zijn’, klinkt het in een statement.

Ed Westwick is gestopt met de opnames van ‘White Gold’ zolang de aantijgingen in behandeling zijn.

‘White Gold’ vertelt het verhaal van Vincent Swan (Westwick), een charismatische verkoper uit de eighties die maar al te graag de regels aan zijn laars lapt. Hoe het verder moet nu de reeks zonder hoofdpersonage zit, is niet duidelijk.

Bron: Cosmopolitan

Nog meer nieuws over de ‘Gossip Girl’-cast: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.