Home celebs Dit is de winnaar van ‘The Voice Van Vlaanderen 2017’

Dit is de winnaar van ‘The Voice Van Vlaanderen 2017’

De prijzenpot: 25.000 euro, een platencontract en een auto voor een jaar.

VTM

Een mooier kerstcadeau kon Luka, de 17-jarige winnares van ‘The Voice’ zich waarschijnlijk niet inbeelden. De poulain van Alex Callier kreeg gisterenavond dankzij haar unieke stem het meeste aantal stemmen.

Het was een prachtige, muzikale slotshow van ‘The Voice’. Drie volwassen mannen Bonni, Bert en Dries namen het op tegen de piepjonge Luka Cruyberghs. Ze was niet enkel de jongste, maar ook de enige vrouw die nog overbleef in de competitie. Leuk detail is dat ze niet zichzelf inschreef voor de wedstrijd, ze durfde niet. Het was een van haar beste vriendinnen dat dit voor haar deed. Alle kandidaten blikten in een leuk filmpje terug op het parcours dat ze tot nu toe aflegden in de wedstrijd en zongen een solonummer. Dan was het tijd voor het moment waar ze ongetwijfeld allemaal al van bij het begin naar uitkeken: het duet met hun coach.

Kippenvel

Het dak ging er bij alle vier grandioos af, maar toch sprong er eentje uit: Luka. Als grote fan van Hooverphonic mocht ze samen met haar grote idool Alex op het podium staan. De blondine bracht een eigen, ingetogen versie van hun tophit ‘Mad About You’ terwijl ze door Alex begeleid werd op de gitaar. Kippenvel verzekerd. Het publiek was ook overtuigd en stemde haar en Dries door naar de slotronde.

Plaat

In het laatste deel van de show moesten de twee laatste finalisten hun favoriete liedje brengen van de afgelopen zestien weken. Dries zong een opzwepende nummer van Netsky. Luka koos voor haar ‘blind auditie’-nummer ‘Sweet Dreams’ van Marilyn Manson, maar goot er opnieuw een serieuze Luka saus over. De coaches waren allemaal onder de indruk hoe de zeventienjarige er telkens in slaagt om haar eigen stempel te drukken op de songs. ‘Jij moet sowieso een plaat maken’, zei Koen Wauters.

Nieuwe schoenen

De kijkers thuis haalden voor de tweede keer die avond opnieuw massaal hun gsm boven om te stemmen en An Lemmens kreeg de verlossende envelop toegestopt met de naam van de uiteindelijke winnaar. Bij het horen van haar naam barstte Luka in tranen uit en werd ze overladen door knuffels van familie en vrienden. Ze wist al heel goed wat ze met het geld gaat doen. ‘Eerst een paar mooie schoenen kopen’, lachte Luka. ‘En de rest ga ik in mijn muziekcarrière steken.’

Droom

Met die geldsom op haar bankrekening, een platencontract in de pocket en onder de vleugels van Alex Callier zijn wij er ook zeker van dat we nog veel zullen horen van deze jonge nachtegaal. ‘Danku, danku, danku! Ik kan alle mensen niet genoeg bedanken, want zij hebben mijn droom werkelijkheid laten worden’, was de eerste reactie van de dolgelukkige winnares. ‘We gaan samen feesten vannacht, met iedereen!’


Lees ook: