Home celebs Joke Devynck komt op voor Groen bij de verkiezingen dit jaar

Joke Devynck komt op voor Groen bij de verkiezingen dit jaar

De actrice wil de lijst op die manier vooral steunen.

Photo News

Op 14 oktober trekken we met z’n allen weer naar de stembussen voor de gemeentelijke en provinciale verkiezingen. Actrice Joke Devynck zal op de lijst staan van Groen in Aalst.

Joke Devynck is een gevestigde waarde in het tv-landschap van Vlaanderen. Ze werd vooral bekend door haar rol in ‘Flikken’, en was daarna niet meer van de beeldbuis weg te slaan. Ze speelde in tal van series en film mee. Joke was getrouwd met acteur Johan Heldenbergh met wie ze drie kinderen kreeg.

Dé verrassing

Dit jaar staat ze op de gemeenteraadslijst van Groen in Aalst. Ze neemt geen verkiesbare plaats in en ze zal niet zetelen in de gemeenteraad. Ze wil met haar kandidatuur vooral de lijst een duwtje in de rug geven. Groen doet het lang niet slecht in Aalst. Ze hebben momenteel twee zetels in de gemeenteraad. De partij wil dé verrassing van de lokale verkiezingen worden en daarom schakelen ze een bekend gezicht als Joke in.

Het is trouwens niet de allereerste keer dat Joke politieke aspiraties toont. Ze stond in 2010 al eens op de Senaatlijst van Groen en kwam vier jaar geleden voor diezelfde partij op tijdens de federale verkiezingen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.