Home celebs AHA: dit is waarom Daniel Radcliffe niet meer in de huid van...

AHA: dit is waarom Daniel Radcliffe niet meer in de huid van Harry Potter wil kruipen

Hij is binnenkort te zien als Tim Jenkin in de thriller 'Escape from Pretoria'.

© Getty

Wie Daniel Radcliffe zegt, zegt uiteraard ook Harry Potter. En hoewel dat personage intussen al enkele jaren op pensioen is, blijven fervente Potterheads hopen dat er toch nog een vervolgfilm op de planning staat. Helaas is Daniel Radcliffe (30) niet bereid om nog eens in de huid van Harry Potter te kruipen, en hij liet nu weten waarom.

Het is intussen al negen jaar (!) geleden dat de allerlaatste ‘Harry Potter’-film in première ging. In totaal mocht Daniel Radcliffe acht keer in de huid kruipen van de wereldberoemde tovenaar en hoewel wij hem dolgraag nog eens als Harry aan het werk zouden zien, is hij niet van plan om nog eens naar Zweinstein te trekken. Nochtans gaf auteur J.K. Rowling ons heel wat hoop toen ze haar boek ‘Harry Potter and the Cursed Child‘ in 2016 lanceerde. Iedereen (zelfs wij!) dacht dat er een nieuwe film zat aan te komen, maar niets was – tot onze grote spijt – minder waar. Het ging om fake news, maar toch is nog steeds niet iedereen ervan overtuigd dat het ‘Harry Potter’-filmtijdperk verleden tijd is.

‘Escape from Pretoria’

Zeker toen werd bekendgemaakt dat er wél spin-off in de maak is, kregen de Potterheads weer een sprankeltje hoop. Maar ook in de eerste en tweede film van ‘Fantastic Beasts‘ is geen Daniel Radcliffe te bespeuren. Meer zelfs: de acteur verdween, in tegenstelling tot zijn collega Emma Watson, volledig van de radar. Dat heeft alles te maken met het Harry Potter-label dat hij al op zijn 11de op zijn voorhoofd geplakt kreeg. Hij vertolkte wel nog enkele speciale rollen, waaronder die van Ig in de film ‘Horns’ en die van de mysterieuze Arthur Kipps in de horrorfilm ‘The Woman in Black‘.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Deze maand is hij te zien als Tim Jenkin in de gloednieuwe thriller ‘Escape from Pretoria‘. Tijdens een interview met Variety ging Radcliffe dieper in op zijn rol in die film én onthulde hij plots waarom hij hoogstwaarschijnlijk nooit meer in de huid van Harry Potter zal kruipen, zelfs niet in een ‘Fantastic Beasts’-film. ‘Ik zeg niet graag nee, maar ik wil echt niets overhaast beslissen. Ik heb het gevoel dat de films ook zonder mij goed aanslaan en dat zou ik dan ook graag zo houden. Ik ben gelukkig met mijn leven‘, vertelde hij. ‘Ik zeg natuurlijk niet dat ik nooit meer in een franchise te zien zal zijn, maar ik hou van de flexibiliteit die ik nu heb. Ik wil niet meer in een situatie belanden waarin ik me jarenlang moet vasthouden aan één rol.’

Het is dus jammer genoeg heel duidelijk dat we hem niet meer in een ‘Harry Potter’-film aan het werk zullen zien, maar Daniel benadrukte wel dat hij geen spijt heeft van zijn rol als Harry. ‘Ik accepteer het label. Ik heb er tenslotte zelf voor gekozen en heb daar ook geen spijt van’, aldus de acteur.

‘Escape from Pretoria is vanaf 18 maart te zien in onze cinemazalen.

Lees ook: