https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs Wie is de kersverse verloofde van Jennifer Lawrence? 6 dingen die je...

Wie is de kersverse verloofde van Jennifer Lawrence? 6 dingen die je moet weten over Cooke Maroney

De 28-jarige actrice, bekend van 'The Hunger Games', is nog geen jaar samen met haar 5 jaar oudere verloofde.

jennifer lawrence
© Belga Image

Jennifer Lawrence is verloofd. De 28-jarige actrice werd zaterdagavond door Page Six met vriend Cooke Maroney gespot op restaurant in New York. Maar het was vooral de gigantische ring aan that finger die de geruchtenmolen op hol deed slaan. Het blijde nieuws werd intussen bevestigd door Lawrences woordvoerder.

‘Het was een gigantische diamant’, onthulde een bron aan Page Six over de ring waar Jennifer Lawrence (28) afgelopen zaterdagavond mee werd gespot in New York aan de arm van verloofde Cooke Maroney.

‘Het leek alsof ze iets te vieren hadden. De ring was heel opvallend. Ze zaten achteraan in een hoekje en Jennifer droeg een zwarte jurk met witte polkadots’, wist de bron nog te vertellen.

Het leek alsof ze iets te vieren hadden.

Volgens Page Six vormen Lawrence, die eerder samen was met ‘Black Swan’-regisseur Darren Aronofsky, Coldplay-frontman Chris Martin en ‘About a Boy’-acteur Nicholas Hoult, en de 33-jarige Cooke sinds juni vorig jaar een koppel.

Maar wie is de kersverse verloofde van de ‘The Hunger Games’-actrice eigenlijk? Leer ‘m kennen aan de hand van volgende 6 weetjes.

1

Hij groeide op in Vermont.

James Maroney en Suki Fredericks, de ouders van Maroney, zijn de eigenaars van Oliver Hill Farm in Leicester, een gehucht in Vermont niet ver van de Canadese grens. Het gezin woonde eerst in Manhattan waar Maroney’s vader in kunst handelde. Eerder was hij verantwoordelijk voor de veiling van schilderijen van Amerikaanse kunstenaars bij veilinghuis Christie’s.

Toen Cooke jonger was, besloten zijn ouders aan de New Yorkse drukte te ontsnappen en naar Vermont te verhuizen. Maroney heeft ook een jongere zus, Annabelle.

2

Hij ontmoette Jennifer via een gemeenschappelijke vriendin.

Lawrence en Maroney werden aan elkaar voorgesteld door Laura Simpson, de beste vriendin van de actrice die haar in 2014 naar de Oscars vergezelde.

‘Ze zijn al enkele weken aan het daten’, vertelde een bron in juni vorig jaar aan Page Six. ‘Ze houden hun relatie liever privé en doen heel erg hun best om niet samen te worden gezien.’

Jennifer en Cooke nabij de Place Vendôme in Parijs in augustus vorig jaar.
Hij ontmoette Jennifer via een gemeenschappelijke vriendin.

3

Hij werkt bij een kunstgalerij.

Maroney volgde in zijn vaders voetsporen en is directeur bij Gladstone in New York, een befaamde kunstgalerij die ook een vestiging heeft in Brussel. Voorheen werkte hij bij Gagosian Gallery, ook in New York. Cooke studeerde kunstgeschiedenis aan NYU.

4

Hij houdt wel van een feestje.

Maroney staat er binnen de kunstwereld om bekend vaak op feestjes te worden gespot, maar kent volgens bronnen zijn grenzen. ‘Hij houdt ervan om plezier te maken, maar heeft zichzelf wel onder controle’, wist een bron te vertellen aan The Cut. ‘Hij drinkt graag een glas, maar houdt het altijd gezellig.’

Maroney’s vrienden zijn geen onbekende in de wereld van de New Yorkse jetset. Zo is Waris Ahluwalia een Amerikaanse ontwerper en acteur die je al in menig film van Wes Anderson zag. Zijn andere goede vriend, Vladimir Restoin Roitfeld, is dan weer de zoon van Carine Roitfeld, de Française die zich jarenlang hoofdredactrice van de Franse Vogue mocht noemen.

Maroney (in het midden) met Waris Ahluwalia (links) en Vladimir Restoin Roitfeld (rechts) op een gala ter ere van kunstenaar Julian Schnabel in Brooklyn in april 2013.
Hij houdt wel van een feestje.

5

Sociale media zijn dan weer minder z’n ding.

Maroney lijkt geen Facebook- of Twitteraccount te hebben. Wél is hij actief op Instagram waar hij net geen 2.000 volgers heeft. Helaas voor de nieuwsgierige aagjes onder ons is het een privéprofiel.

6

Hij maakt Jennifer ontzettend gelukkig.

Hoewel Lawrence en Maroney weigeren om in de media over hun relatie te praten, menen bronnen dat wat ze hebben heel bijzonder is. ‘Ze glimlacht zoals ik haar nog nooit heb zien glimlachen met vorige vriendjes’, klapte een bron in augustus uit de biecht aan People.

Een andere bron vertelde vorige maand nog aan Us Weekly dat het koppel erg toegewijd is. ‘Het is écht menens tussen hen. Ze nemen hun relatie heel serieus.’

Cooke en Jennifer tijdens een hockeywedstrijd tussen de New York Rangers en de Buffalo Sabres in New York in november vorig jaar.
Hij maakt Jennifer ontzettend gelukkig.

Nog meer nieuws uit Hollywood: