Home celebs België met Sennek niet door naar finale Eurovisiesongfestival: ‘Verdomd jammer, maar ik...

België met Sennek niet door naar finale Eurovisiesongfestival: ‘Verdomd jammer, maar ik heb alles gegeven’

'Sorry als ik iedereen heb teleurgesteld.'

Belga

Laura Groeseneken, beter bekend als Sennek, verdedigde ons land tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in Portugal. Helaas kon ze de jury en het publiek niet overtuigen met haar ingetogen performance van ‘A Matter Of Time’ en is België niet door naar de grote finale. ‘Natuurlijk ben ik ontgoocheld’, aldus Sennek.

Over haar podiumoutfit kwam op voorhand heel wat kritiek, maar over haar zangprestaties was iedereen het eens: top! Toch moest Sennek (27) gisterenavond in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival het onderspit delven tegen andere landen zoals Oostenrijk, Ierland en Finland. Exit voor België en geen vierde finale op rij voor ons landje.

Hoge verwachtingen

We waren afgelopen jaren nochtans bezig aan een goed parcours. Zo werd Blanche vorig jaar vierde, net als Loïc Nottet in 2015, en Laura Tesoro behaalde in 2016 een mooie tiende plaats. De verwachtingen voor Sennek en haar James Bond-achtige song ‘A Matter Of Time’ dat meegeschreven werd door Alex Callier van Hooverphonic lagen dus hoog.

Teleurgesteld

Wij waren fan, maar helaas dacht de jury en het publiek daar anders over. Sennek kon zich niet plaatsen voor het groot muzikaal circus komende zaterdag. ‘Natuurlijk ben ik ontgoocheld‘, zegt Sennek in Het Laatste Nieuws. ‘Het is verdomd jammer dat we niet door zijn. Ik heb alleszins alles gegeven op het podium, ik ben er 100 procent voor gegaan. Ik hoop dat dat voldoende was voor iedereen. Sorry als ik iedereen heb teleurgesteld.’

Bikini

Sennek laat haar hoofd gelukkig niet hangen. ‘Ik kan terugkijken op een super leerrijke en mooie ervaring‘, aldus Sennek in Het Laatste Nieuws. ‘Het was een rollercoaster, een heerlijke rit, en ik heb er enorm van genoten.’ Nu alle stress van haar schouders is gevallen, gaat ze vooral ontspannen en genieten van haar laatste dagen in Portugal. ‘Ik ga met mijn bikini op het strand liggen, me amuseren en goed gaan eten’, zegt Sennek in Het Nieuwsblad. ‘Na acht maanden heb ik wel wat vakantie verdiend.’

Lees ook: