Home celebs AI AI: Kendall Jenner onder vuur na kritiek op collega-modellen

AI AI: Kendall Jenner onder vuur na kritiek op collega-modellen

'Kendall heeft de luxe om werk af te slaan, terwijl anderen die dertig shows nodig hebben om de kost te verdienen', klinkt het bij gefrustreerde modellen.

Dat Kendall Jenner zich ondertussen wel een supermodel met hoofdletter S mag noemen, valt niet te betwisten. Op korte tijd wist ze op talloze covers van prestigieuze magazines te schitteren en de ene felbegeerde campagne na de andere binnen te halen. Ook deze maand wist de op een na jongste telg van de Kardashians een plekje te veroveren op de cover van het Britse Love Magazine. En hoewel ze daarbij topless voor de camera poseert, vormt dat niet the talk of the town. Wel een opmerkelijke quote uit het interview, waarmee ze kwaad bloed zet bij haar collega-modellen.

Eerder deze week postte het Britse Magazine vol trots z’n nieuwste cover met Kendell Jenner op Instagram. Als teaser plaatste het een quote van Kendall als bijschrift onder de foto. En laat het nu net die quote zijn die niet in goede aarde valt. ‘Sinds het begin zijn we superselectief geweest over welke shows ik zou lopen’, vertelt Kendall. ‘Ik was nooit een van die meisjes die wel dertig shows per seizoen liepen of what the f**k die meisjes ook doen’, gaat ze verder. Die vergelijking schiet bij heel wat modellen in het verkeerde keelgat. Zij zien het als een aanval op hun manier van werken en wijzen Kendall op het feit dat zij de luxe heeft om werk af te slaan, terwijl anderen die dertig shows nodig hebben om de kost te verdienen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Publiekelijk vernederd’

‘Die zogenaamde meisjes doen hun uiterste best om de top te bereiken en geld te verdienen, zodat ze voor zichzelf en hun familie kunnen zorgen’, reageert model Daria Strokous gefrustreerd in haar Instagramstory. ‘Oh, en het zijn trouwens zeventig shows per seizoen en we zijn trots op elk meisje dat dat gedaan heeft’, voegt Daria nog aan haar statement toe. ‘Nog nooit ben ik zo indirect en publiekelijk vernederd’, klinkt het dan weer bij Irina Djuranovic. En dat is slechts een greep uit de reeks verbijsterde reacties…

Kendalls woordvoerder beweert echter dat het citaat uit de context is gehaald. ‘Dat is niet wat ze bedoelde. Halverwege bedacht ze nog dat het aantal shows dat sommige modellen per seizoen lopen zelfs dichter bij de tachtig ligt. Het punt was dat dat hun pad was en Kendall hun harde werk en toewijding juist bewondert. Het is een prestatie.’ Als Kendall al slecht in de groep lag door haar A-list achtergrond, zal die uitspraak daar niet veel aan verbeteren, vermoeden wij…

Lees ook: