Home celebs Neemt na Alessandra Ambrosio nu ook Adriana Lima afscheid van Victoria’s Secret?

Neemt na Alessandra Ambrosio nu ook Adriana Lima afscheid van Victoria’s Secret?

'Ik doe m'n kleren niet langer uit voor een leeg doel', schreef het 36-jarige topmodel gisteren op Instagram in een emotionele post.

adriana lima
PHOTO NEWS

‘Ik doe m’n kleren niet langer uit voor een leeg doel.’ Adriana Lima (36) sprak gisteren klare taal op haar Instagramaccount. In een emotionele post onthulde het Braziliaanse topmodel dat ze haar carrière een nieuwe wending wil geven. Maar betekent dat ook dat ze haar Victoria’s Secret-vleugels aan de haak hangt?

Adriana Lima, sinds 1999 een ‘Angel’ bij Victoria’s Secret en bekend van menig magazinecover en campagnes voor onder meer Maybelline, Guess en Donna Karan, kondigde gisteren op Instagram aan haar carrière een nieuwe wending te willen geven door niet langer haar kleren uit te doen ‘voor een leeg doel’.

‘Dit is geen manier van leven’

‘Ik werd opgebeld met de vraag of ik een sexy video wilde filmen die gedeeld zou worden op sociale media’, schreef het 36-jarige topmodel in een emotionele post op Instagram. ‘Hoewel ik dit soort dingen al vaker had gedaan, voelde ik me er plots niet langer goed bij.’

Toen een vriendin Lima onlangs toevertrouwde dat ze zich ongelukkig voelde over haar lichaam, zette dat het lingeriemodel aan het denken. ‘Elke dag word ik wakker en denk ik: “Hoe zie ik eruit? Zal ik geaccepteerd worden in mijn job?”. En op dat moment besefte ik dat de meerderheid van de vrouwen waarschijnlijk elke ochtend wakker wordt en probeert om in een stereotype te passen dat werd opgelegd door de maatschappij, sociale media, of de modewereld.’

Elke dag word ik wakker en denk ik: “Hoe zie ik eruit? Zal ik geaccepteerd worden in mijn job?”

Dat moment van zelfreflectie had een grote impact op de Braziliaanse moeder van twee die prompt besliste om strenger te zijn als haar een nieuwe opdracht wordt aangeboden. ‘Dit is geen manier van leven en bovendien is het fysiek en mentaal niet gezond, dus besliste ik m’n leven te veranderen’, schreef Lima. ‘Ik wil niet langer mijn kleren uitdoen voor een leeg doel.

?I had received a call for the possibility of filming a sexy video of me to be posted and shared in social media. Even though I have done many of this type, something had changed in me, when a friend approached me to share that she was unhappy with her body, then it made me think…. that everyday in my life, I wake up thinking, how do I look? Was I going to be accepted in my job? And in that moment I realized that majority of woman probably wake up every morning trying to fit in a stereotype that society/socialmedia/fashion etc imposed…. i thought that’s not a way of living and beyond that…. that’s not physically and mentally healthy, so I decided to make that change….. I will not take of my clothes anymore for a empty cause…..?✨ #Embraceyouself #natureisbeautiful #naturalissexy #LOVEYOU ?✨

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima) on

Of dat ook betekent dat Adriana, net als haar collega Alessandra Ambrosio (36), na meer dan zeventien jaar haar Victoria’s Secret-vleugels aan de haak hangt, is niet duidelijk.

Wél merkte een van Lima’s volgers op dat het Braziliaanse topmodel intussen verschillende Angels ontvolgde op Instagram, alsook Ed Razek, creatief directeur bij Victoria’s Secret, en het lingerielabel zelf.

Lees ook: