Home Body & Mind Ze doet het met de baas

Ze doet het met de baas

Roddelen: onschuldig of gemeen?

Roddelen: het is een guilty pleasure waarvan we wéten dat het fout is, en die we toch met moeite kunnen laten. Maar roddelen heeft ook zo zijn voordelen. Wij zoeken uit welke roddels oké zijn en welke niet. We legden drie herkenbare situaties voor aan universitair onderzoekster Hannah (27), studente journalistiek Marie (22) én aan Charlotte De Backer, auteur van Roddelen. Waarom roddelen gezond is.

Situatie 1: een roddel over een vriendin
X heeft ‘s avonds afgesproken met vriendin Y. X zegt iets over hun gemeenschappelijke vriendin Isabel: “Wist je al dat Jan en Isabel uit elkaar zijn? Hij heeft haar bedrogen.”

Situatie 2:
een roddel over een vriendin, die je zelf al enigszins hebt ingelicht
X zit met vriendinnen Y en Z op café. X zegt iets over hun gemeenschappelijke vriendin Maaike: “Maaike is enorm verdikt de laatste maand. Toen ze vroeg of ik vond dat ze dikker was geworden, heb ik gezegd dat ze er wel wat voller uitzag dan de laatste keer dat ik haar gezien had.”

Situatie 3:
een roddel over iemand die je nauwelijks kent
Tijdens de lunchpauze begint X tegen haar collega’s over een vrouw van hetzelfde bedrijf: “Ik heb gehoord dat die van de vierde verdieping het doet met de baas. Daarom heeft ze natuurlijk die promotie gekregen.”

Psst, welke van deze roddels mogen wel en welke niet? Flair fluistert het deze week in je oor!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.