Home Body & Mind YES: dit ultieme melkdrankje stimuleert gewichtsverlies

YES: dit ultieme melkdrankje stimuleert gewichtsverlies

En je kan het supermakkelijk zelf maken!

Zin om je lichaam nog een slaapmutsje te geven voor je in je bed kruipt? Ga dan voor een gezonde variant, namelijk 'golden milk' oftewel gouden melk.

Gouden melk is een combinatie van het krachtige kruid kurkuma, kokosmelk en heel af en toe ook kokosolie. Je kan er, als je wil, ook nog een klein beetje zwarte peper aan toevoegen om ervoor te zorgen dat je lichaam de kurkuma nog beter gaat absorberen. Het drankje werd eeuwenlang gebruikt in de ayurvedische geneeskunde en is meer dan gewoon een lekker tussendoortje. 

De voordelen van kurkuma

Uit een studie in 2013 bleek dat de voordelen van kurkuma een beetje too good to be true zijn. Het ontstekingsremmende kruid heeft 'therapeutisch potentieel bij een aantal menselijke ziektes', zoals kanker en alzheimer. Kurkuma kan ook helpen bij een opgeblazen gevoel en spijsverteringsproblemen. Studies beweren dat het ook gewichtsverlies zou stimuleren. Daarnast zou het kruid antidepressieve eigenschappen hebben, wat zou leiden tot een beter humeur, minder stress, meer slaap en een betere gezondheid van de hersenen. We zeiden het al: te mooi om waar te zijn.

De voordelen van kokosmelk

Wist je dat ook kokosmelk kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering? Het drankje zit boordevol elektrolyten en gezonde vetten, waardoor ook je darmgezondheid verbetert. Kokosmelk kan ook helpen bij het prikkelbaredarmsyndroom. Net als kurkuma vermindert kokosmelk ontstekingen en zou het helpen bij gewichtsverlies. MCT's, een ander soort vetzuur dat te vinden is in kokosmelk, zou op zijn beurt dan weer helpen bij fysieke prestaties, waardoor je spieren opbouwt en vet verliest.

De voordelen van kokosolie

Net zoals de ingrediënten hierboven helpt kokosolie bij de vertering en stimuleert het de darmgezondheid dankzij haar antimicrobiële eigenschappen (die uit de goede vetzuren MCFA komen). Die gezonde vetten bevorderen ook de goede cholesterol (HDL).

Helemaal overtuigd? Wij voegen er graag nog een lepeltje honingagavesiroop, vanille-extractkaneel of gember aan toe om de uitgesproken smaak van kurkuma te camoufleren. 

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.