Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Thinkstock

Some like it hot!

Wetenschappelijk bewezen: chilipeper doet calorieën verbranden

Spice up your life want uit een studie van de Australische universiteit van Adelaide blijkt dat capsaïcine, een stofje dat voornamelijk voorkomt in chilipeper, je zin in eten vermindert.

Volgens de onderzoekers zorgt de capsaïcine in chilipeper voor een snellere calorieverbranding. Als je capsaïcine in je lichaam krijgt, worden de zenuwen in je maag die voor een vol gevoel zorgen, geactiveerd. 

 

Wat eten we vanavond? Chilipeper!

 

chilipeper Reuzengarnalen met chilipepers (2 pers.)

  • 200 g reuzengarnalen (rauw, gepeld)
  • 2 teentjes knoflook (in fijne plakjes)
  • 1 chilipeper (zonder zaadjes en gesnipperd)
  • 2 el sojasaus
  • 100 g spinazie (blaadjes)
  • 50 g mie (noedels)
  • 3 el maïsolie

 

  1. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af, meng er wat maïsolie door en hou ze warm.
  2. Verhit de wok, giet er 2 eetlepels olie in en enkele seconden later de plakjes knoflook. Roerbak tot de plakjes knoflook bruin zijn. Haal ze uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Wok vervolgens de snippers chilipeper 1 minuut of tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Doe de resterende eetlepel olie in de wok. Bak daarin de garnalen 2 minuten tot ze beginnen te bruinen. Giet er de sojasaus bij en de spinazie. Roerbak tot de spinazie begint te krimpen. Voeg de chilipepers toe en de krokante plakjes knoflook. Roer goed en serveer met de noedels.

 

chilipeper Pasta all' arrabbiata (2 pers.)

  • 350 g kleine pasta
  • parmezaan
  • 1 rode paprika (in stukjes)
  • 500 g tomaten (in stukjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 el suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • basilicum (gesnipperd)
  • peterselie (gesnipperd)
  • 2 chilipepers
  • peper
  • zout

 

  1. Pel de tomaten en snij ze in stukjes. Snipper de ui en 2 teentjes knoflook. Snij de rode paprika in stukjes. Ontpit 2 chilipepers. Snipper wat peterselie en basilicum.
  2. Kook de pasta in gezouten water beetgaar.
  3. Fruit de ui en de teentjes knoflook in een hoge pan. Laat de rode paprika 2 minuten mee fruiten. Doe er de blokjes tomaat bij. Kruid met peper, zout en 1 el suiker.
  4. Leg er de chilipepers bij. Laat een half uur pruttelen op een laag vuurtje. Verwijder de chilipepers.
  5. Vermeng de saus met de pasta. Bestrooi met gesnipperde peterselie en basilicum. Werk af met parmezaan.

 

Nog meer slanktips?

 

Bron: Nu.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '