Home Body & Mind WAUW: zo reageert je lichaam als je 30 minuten per dag wandelt

WAUW: zo reageert je lichaam als je 30 minuten per dag wandelt

3. Je verbrandt ongeveer 150 kcal.

Belga Image
De Sporty Spices onder jullie geven het misschien niet al te graag toe, maar er bestaat geen zaliger gevoel dan na een zware werk- of studeerdag je heerlijk in je luie zetel neer te ploffen. Geen schreeuwende deadlines en geen zeurende bazen die je dan kunnen storen.

Zit je op een gemiddelde dag meer dan dat je staat? Dan zou je best 's avonds een wandelingetje maken in plaats van te luieren in de zetel. Als je er dagelijks op toeziet dat je een halfuurtje wandelt, komt dat je lichaam namelijk enorm ten goede. En wel zo:

1. Je wordt rustiger

Een drukke, stresserende dag op het werk of achter de boeken? Dan kan je overdag beter eens naar het station of de winkel wandelen in plaats van de auto te nemen. Door een wandelingetje te maken, zal je namelijk weer bij je positieven komen. Als je rustig bent, presteer je nadien beter.

2. Je wordt creatiever

Van het een komt het ander. Omdat je rustiger wordt, kan je ook beter en gestructureerder nadenken en zo komen er nieuwe ideeën die in je gestresseerde geest niet zouden opkomen.

3. Je verbrandt ongeveer 150 kcal

Als je 's morgens een halfuurtje flink doorwandelt naar het station, verbrand je ongeveer 150 kilocalorieën. Zo kan je tijdens je lunch een pistolet met hesp extra eten… of twee Oreokoekjes voor de liefhebbers!

4. Je spijsvertering versnelt

Nadat je 's avonds een flinke maaltijd ophebt, ga je best even wandelen. Zo komt je spijsvertering beter op gang. Ciao, overvolle maag en opgeblazen gevoel!

5. Je benen krijgen een mooiere vorm

Hier hoeven we geen tekeningetje bij te maken. Als je wandelt, zet je je beenspieren aan het werk. Zo krijgen ze een mooie, gespierdere look.

6. Je kans op spataderen verkleint

Je bent nu misschien nog niet op de leeftijd om spataderen te krijgen, maar je kan ze beter voorkomen dan genezen. Een dagelijks wandelingetje van een halfuur helpt je daarbij.

7. Je krijgt zin om meer te sporten

Als je een periode dagelijks een halfuur tijd maakt voor een wandelingetje, zal je na een tijdje voelen dat je er niet uitgeput, maar net fitter van wordt. Wie weet krijg je wel zin in meer uitdaging en ga je binnenkort een halfuurtje per dag joggen of neem je een abonnement op je plaatselijke fitness!

Ziezo. Dat is dan geregeld. Succes!

via GIPHY
Bron: Libelle.nl

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.