Home Lifestyle Body AHA: dit is wat je oogkleur over jouw persoonlijkheid vertelt

AHA: dit is wat je oogkleur over jouw persoonlijkheid vertelt

Klopt het bij jou?

Oogkleur
© Andrii Podilnyk via Unsplash
Hoe zie jij eruit door de ogen van een ander? Je oogkleur zou blijkbaar veel over je persoonlijkheid verraden. Klopt het bij jou?

1. Bruine ogen

Heb je bruine kijkers?Jij zou een erg betrouwbare indruk geven. Mensen met bruine ogen worden om die reden ook vaak als lief, veilig en conservatief gezien. Bruin is de meest voorkomende oogkleur, en daarom – op het eerste zicht – misschien niet erg bijzonder. Maar laat je niet misleiden: diepbruine ogen zijn schijnbaar ook het meest sexy. Score!

2. Blauwe ogen

Blauw, de kleur van de jeugd! Mensen met blauwe ogen geven een jonge en speelse indruk. Ooit hebben we allemaal blauwe ogen gehad: in de eerste week na de geboorte hebben alle baby’s donkerblauwe ogen. Pas daarna veranderen de ogen langzaam naar hun ‘echte’ kleur. Vandaar de term ‘baby blue’.

3. Groene ogen

Ken je de groene ogen van Robert Pattinson? Om in weg te zinken! En daar is een goede reden voor. Groene ogen komen niet vaak voor, wat ze best uitzonderlijk maakt. Daarom geven ze een erg mysterieuze, en zelfs hypnotiserende indruk. Iemand met groene kijkers zou niet snel over zich heen laten lopen: ze symboliseren pittigheid en gedrevenheid.

4. Grijze ogen

Mensen met grijze ogen zouden een erg verfijnde en intelligente indruk geven. Ook creativiteit en leiderschap zouden typerend zijn voor mensen met grijze kijkers. Ben jij er daar één van? Dan zijn er veel mensen die graag in jouw gezelschap vertoeven, omdat je rust en controle uitstraalt.

Lees ook: