https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Body & Mind Warme chocolademelk is gezond!

Warme chocolademelk is gezond!

In de winter doen we niets liever dan in de zetel te kruipen onder een dekentje met een lekkere warme choco in de hand terwijl we naar een leuke romcom kijken. En nu heb je pas écht een goed excuus, want warme cholademelk drinken is ook gezond!
 

Twee tassen chocolademelk per dag drinken, bevordert de bloedtoevoer naar de hersenen. Dat is de conclusie van een onderzoek bij zestig senioren. De deelnemers dronken geen chocolademelk die in de fabriek gemaakt werd, maar warme melk waarin ze cacaopoeder hadden opgelost.

Het grootste effect werd vastgesteld bij mensen bij die de bloedcirculatie minder vlot verliep. Nadat ze hun drankjes hadden gedronken, werd hen gevraagd om geheugentests af te leggen, en wat bleek? Naast een betere bloedcirculatie, bleken ze ook over betere mentale capaciteiten te beschikken.

De vraag is dan natuurlijk: hoe komt dat nu? Wel, chocolade bevat heel veel flavanol, een soort flavonoïden. 'Flavo-watte?', horen we je vragen. Dat zijn antioxidanten die veel voorkomen in fruit en groenten en die ons lichaam beschermen tegen hart- en vaatziekten en kanker.

Dit is trouwens niet de eerste studie die de voordelen van chocolade aantoont. Een Nederlandse studie bewees eerder al dat wie meer chocolade eet, beter beschermd is tegen hartziekten.

Niet dat we een excuus nodig hadden, natuurlijk…