Home Lifestyle Body Steken in je zij tijdens het lopen? Dít is de oplossing

Steken in je zij tijdens het lopen? Dít is de oplossing

Wij hebben een aantal trucjes.

Newbies, maar ook ervaren joggers kennen het fenomeen: steken in je zij. Sommige wetenschappers beweren dat de steken voorkomen wanneer de maag en andere organen tijdens het lopen tegen elkaar aan botsen. Anderen leggen de oorzaak bij een overbelasting van de verbinding tussen de lever en het diafragma. Wat de oorzaak ook moge zijn, wij hebben een aantal trucjes om die stomme steken te voorkomen.

Geen volle maag

Joggen met een volle maag is geen goed idee. En dan hebben we het niet alleen over eten, maar ook over drinken. Hydratatie is key tijdens het sporten, maar een klotsende maag vol water leidt tot steken tijdens je work-out. Doseren is dus de boodschap.

Stretch!

Een gebrek aan stretching en opwarming wordt ook gelinkt aan die vervelende steken in je zij. Warm jezelf goed op voor je begint te lopen. In dit artikel geeft een personal trainer tips om je work-out zo efficiënt mogelijk te maken. Opwarmen en stretchen horen daar zeker bij.

Adem diep in

Als je diep inademt, zetten je longen uit en wordt je diafragma naar beneden geduwd. Je buikholte zet uit en je longen vullen zich met lucht. Op deze manier leren ademen tijdens het lopen, zorgt ervoor dat je veel zuurstof binnenkrijgt. Met voldoende zuurstof in je lichaam vermijd je duizeligheid, misselijkheid en pijnlijke steken tijdens en na je work-out.

Krijg je ondanks deze tips toch nog steken in je zij tijdens het joggen? Vertraag je tred dan en adem diep in en uit.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.