Home Uit & thuis 9 tips om te joggen als het regent in de zomer

9 tips om te joggen als het regent in de zomer

I'm running in the rain!

Belga
Joggen in de regen is niet zo fijn. Maar als je op de Belgische weergoden moet wachten, loop je volgende week nog niet. Met deze 9 tips wordt je loopsessie dan toch een succes. Flair is niet verantwoordelijk voor permanenten gone wrong.
 1. Draag felgekleurde kleuren of een fluohesje. Als je loopt in het (schemer)donker neem je best ook een waterproof lampje mee zodat je goed zichtbaar bent.
   
 2. Draag geen katoenen broek, die zal de regen teveel absorberen. Kies liever een waterafstotend, licht materiaal.
   
 3. Katoenen sokken zijn uit den boze. Zoek wollen sokjes of sokken in een ander waterafstotend materiaal. Let ook op voor wegen met diepe putten. Je wil niet net naast een auto lopen die aan volle snelheid in zo'n put rijdt.
   
 4. Schaf je een paar waterproof loopschoenen aan.
   
 5. Als het echt water giet, draag je best een regenjasje of een extra waterafstotend laagje. Zo voorkom je dat je kleren kletsnat zullen worden. Extra watergewicht zal je loopsessie moeilijker maken.
   
 6. Als je naar muziek luistert tijdens het lopen, bescherm dan je iPhone of iPod met een waterproof hoesje. Als je dit niet hebt, gebruik je gewoon een diepvrieszakje. Prik er een gaatje in voor je koptelefoon. Jani Kazaltzis zou dit een fashion faux pas vinden, maar het is goedkoper dan een nieuwe telefoon. Jani geeft hier trouwens 10 tips om er fashionable uit te zien tijdens het joggen.
   
 7. Draag een zonnebril zodat het water niet continue in je ogen spat. Een petje kan ook helpen.
   
 8. Wees niet te streng voor jezelf. Het is niet eenvoudig om te lopen in slechte weersomstandigheden. Als je loopsessie minder snel, ver of efficiënt verloopt, is dat geen ramp.
   
 9. Let op voor storm. Als je donder of bliksem hoort, keer je best terug naar huis.

Lees ook

Deze 6 dingen eet je beter niet voor het sporten

Deze 5 drankjes drink je beter niet voor je gaat sporten

Tips van een personal trainer: zo heeft je work-out pas effect

17 dingen waar fitte vrouwen bij zweren

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.