Home Body & Mind Sensoa zoekt zwangere buikjes voor goede doel

Sensoa zoekt zwangere buikjes voor goede doel

Actie

Naar aanleiding van Moederdag (donderdag 5 mei) zoekt Sensoa zwangere vrouwen die hun bolle buikje eventjes willen inzetten voor het goede doel.

CONTEXT:
Bijna elke minuut sterft er immers een vrouw aan de gevolgen van zwangerschap of bevalling. Dat betekent meer dan 1.000 vrouwen per dag. In het Noorden loopt 1 vrouw op 8000 het risico te overlijden door haar zwangerschap of bevalling, in Afrika is dit 1 vrouw op 26. Het terugdringen van moedersterfte is één van de acht Millenniumdoelstellingen. Millenniumdoelstelling 5 bepaalt dat in 2015 het aantal vrouwen dat overlijdt aan de gevolgen van zwangerschap of bevalling moet gedaald zijn met driekwart ten opzichte van 1990. Het terugdringen van moedersterfte is de millenniumdoelstelling waarbij de minste vooruitgang wordt geboekt.

MOEDERSTERFTE OP DE POLITIEKE AGENDA:
Om de problematiek van Moedersterfte in het Zuiden hoog op de politieke agenda te plaatsen, organiseren de  Parlementairen voor de Millenniumdoelstellingen, waarvoor Sensoa het secretariaat opneemt, een media-actie in het federale parlement. Daarvoor zijn we op zoek naar zwangere vrouwen die bereid zijn hun zwangere bolle buik in te zetten voor het goede doel.

Ben je bereid mee te helpen om deze problematiek onder de aandacht van de parlementairen het grote publiek te brengen?

PRAKTISCHE INFO:
Wanneer
: Donderdag 5 mei om 10u (de actie start om 12u)
Waar: We verzamelen om 10u aan de hoofdingang van het federale parlement ( ingang Leuvenseweg 21 in Brussel).
Wat: De buiken worden geschminkt met een boodschap zoals ‘SOS MAMA’. We gebruiken daarvoor huidvriendelijk materiaal specifiek bestemd voor grime.
Contactpersonen: Wim Van de Voorde; tel. 03/238 68 68 of wim.vandevoorde@sensoa.be

Laat van je horen en steun de moeders in het zuiden!
Sensoa dankt je alvast!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.