Home Body & Mind Pil maakt softies van vrouwen

Pil maakt softies van vrouwen

Verbazingwekkende resultaten

Paniek in pillenland! Uit onderzoek van de Universiteit van Groningen blijkt dat de pil vrouwen minder competitief maakt.

De onderzoekers lieten vrouwen tussen 20 en 31 jaar vragenlijsten invullen. Zowel vrouwen die de pil nemen als vrouwen die een andere vorm van anticonceptie gebruiken namen deel aan het experiment. Er werd onderzocht hoe vijandig vrouwen tegenover elkaar staan. En wat bleek? Vrouwen die de pil nemen zijn veel minder vijandig en vechten minder voor hun relatie. Ze nemen bovendien veel sneller genoegen met een partner.

De pil onderdrukt het mannelijk hormoon testosteron. Dit mannelijk hormoon wekt rivaliteit op. Door de pil zien vrouwen geslachtsgenoten minder als rivalen. Ze doen dan ook minder moeite voor hun relatie wanneer een andere vrouw in the picture is.
 
Voor je naar de dokter snelt voor een ander anticonceptiemiddel: tegenexperten betwijfelen dat de resultaten kloppen. De pil heeft namelijk ook positieve effecten die er juist voor zorgen dat vrouwen wel competitief zijn!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.