Home Body & Mind ‘Luister naar je moeder’ en 8 andere dingen die je je 16-jarige...

‘Luister naar je moeder’ en 8 andere dingen die je je 16-jarige zelf vandaag zou vertellen

3. Blijf weg van make-up!

Giphy
Iedereen is wel eens in die val getrapt van iets heel doms te doen wanneer hij jonger was. We’ve all been there. Nu je volwassen bent, heb je de tijd gehad om na te denken over wat je anders zou doen of wat je je 16-jarige zelf zou vertellen. Zoals de volgende 9 dingen bijvoorbeeld.

1. Luister naar je moeder.

Luister naar haar wanneer ze je zegt dat je kleren te strak zitten of wanneer ze vindt dat roze je kleur niet is. Of je het nu wil toegeven of niet, mama’s weten het altijd beter. Hate her now, thank her later. 
 

2. Breng meer tijd door met je familie.

Het is niet omdat je jong en hormonaal bent, dat je dat moet afreageren op je dierbare naasten. Er zal een periode in je leven komen waarin je amper een gaatje in je agenda zal vinden om naar huis te bellen, dus maak nù tijd voor je familie.
 

3. Blijf weg van make-up!

Het is niet omdat iedereen rondloopt met een gezicht vol make-up dat jij dat ook hoeft te doen. Je oudere zelf zou een moord begaan voor zo’n zuivere en rimpelloze huid dus het vol foundation smeren, is nergens voor nodig. Je weet trouwens toch niet hoe je correct op te maken, dus hou het maar gewoon bij mascara.
 

4. Diëten werken niet.

Spendeer niet al je tijd en geld aan diëten. Je hele tienertijd lang zal je je zorgen maken over je figuur, om dan achteraf te beseffen dat er helemaal niets mee is. Geniet gewoon van je jeugd, er zijn andere dingen waarover je later kan stressen.
 

5. Blijf close met je beste jeugdvrienden.

Hou contact met je beste jeugdvrienden. Zet je trots opzij en stuur hen als eerste een berichtje. Als ze niet reageren, heb je tenminste geprobeerd. Koppig zijn, betekent dat je je beste vrienden kan verliezen. Niemand negeert je uit wrok, dus probeer het gewoon. 
 

6. Niemand ‘steelt’ je vrienden.

Jullie zijn uit elkaar gegroeid en mensen veranderen. Ja, het is moeilijk, maar wees er niet bitter om. That’s life. 
 

7. Doe je mond open wanneer je niet gelukkig bent!

Je bent misschien jong, maar daarom nog niet naïef. Als je niet gelukkig bent met iets, doe dan je mond open. Je hebt een stem en je mag ze gebruiken ook. 
 

8. Stress niet zoveel over school.

Levenservaring is zoveel meer waard en alles komt in orde! Doe je best, maar vergeet ook niet om plezier te maken en mooie herinneringen te creëren.


9. Pak elke kans die op je pad komt!

Er is niets zo erg als een hele zomer alleen thuiszitten en niets te doen te hebben, terwijl je vrienden stage lopen bij coole bedrijven in Kopenhagen of Barcelona. Het lijkt misschien eng, maar ons advies? Just go for it.
 
Bron: Careergirl Daily
 
 
Nog meer advies: