Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Waarom is mijn huid vet of droog?

Heb je last van acne? Is je huid te droog? De conditie van onze huid staat in direct verband met de buitenwereld en onze levensstijl. Te weinig slaap, een vette hamburger, ijzige kou, de kleinste dingen kunnen het evenwicht van je huid verstoren. Begrijpen waarom je gezicht er deze ochtend misschien niet zo fris uitzag, is de eerste stap naar een mooiere huid.

 

Een droge huid

Verschillende oorzaken zijn mogelijk. 

  1. Een tekort aan vetten. Meisjes die te weinig vet eten, hebben vaak een drogere huid. Wat er op je bord ligt, helpt dus om je velletje weer in topconditie te krijgen. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je elke avond na het werk langs McDonald's moet rijden!  

    De raad van de dermatoloog. Kies voor: avocado en zalm, die goede vetten bevatten. Je kan ook koolzaad- of lijnzaadolie toevoegen aan je recepten.
     

  2. De weersomstandigheden. De kou is je vijand. De wind ook. Ze halen het beschermingslaagje van je huid en drogen haar uit. En wie koude zegt, zegt verwarming. Ook hier hetzelfde probleem: de droge warme lucht werkt als een spons op je huid.  

    De raad van de dermatoloog. Verander van hydraterende crème in functie van het seizoen. En drink veel water, in de zomer én in de winter. 

 

Een vette huid met neiging tot acne

Ook hier kunnen heel wat oorzaken een rol spelen. 

  1. Slechte voedingsgewoonten. Een onevenwichtige voeding kan onze vertering compleet verstoren. Slechte vetten en snelle suikers worden vaak slecht verteerd en ontbinden in ons organisme. Gevolg: vieze toxines werken in op onze talgklieren en doen ons blinken.

    De raad van de dermatoloog. Schrap fastfood en al te vet gebak. Geef de voorkeur aan licht verteerbare voeding (zo weinig mogelijk bewerkt) en drink veel water. 
     

  2. Een hormonale storing. Als je gezond leeft, maar toch last hebt van acne, komt dat misschien door je hormonen. Tijdens de puberteit en de zwangerschap hebben vrouwen vaak last van hormonale acne. Een probleem dat zich ook op andere momenten kan voordoen.  

    De raad van de dermatoloog. Je raadpleegt het best een dermatoloog die je een behandeling kan voorschrijven in functie van de echte oorzaken van je huidprobleem.

FLAIR STORIES